Diskutujte: Kterému z rodičů je Matyáš víc podobný?

Před dvěma týdny přiletěla LUCIE VONDRÁČKOVÁ (31) domů, aby rodičům ukázala vnuka Matyáše (pět měsíců). Vzápětí se ale musela rozloučit s manželem Tomášem Plekancem (29), který reprezentuje Česko na mistrovství světa v ledním hokeji ve Švédsku a Finsku. Lucii pro změnu čeká natáčení v jižních Čechách. Zdeněk Troška ji obsadil do komedie Babovřesky.

Jak se změnil váš život s Matyášem?
O sto osmdesát stupňů. Doma se oblékáte jinak, když víte, že vás zase poblinká. (smích) Jdete si zdřímnout během dne, protože nemáte jistotu, zda se vyspíte v noci. Víc se smějete. Objevujete s ním věci, které dávno považujete za naprosto běžné, ale on je zbožňuje a zkoumá. Teď ho nejvíc fascinují pet láhve a ruce.

Jste úzkostlivá prvorodička, anebo nestresující se bohémka?
Něco mezi. (smích) S Tomášem se doplňujeme. Tam, kde mám větší strach já, vezme otěže do rukou Tomáš a naopak. Hodně ráda přebaluju a Tomáš zase tady v Praze víc zvládá ježdění s kočárkem. Na mě je tu moc kočičích hlav a aut.

Co vás přivedlo do Prahy?
Práce a mistrovství světa v hokeji. A také babičky a dědečkové a fanoušci.

Tomáš prozradil, že se jede na mistrovství světa vyspat. Jak vypadají vaše noci?
Matyáš spí jako dub, ale než usne, je to jeden dlouhý, nekonečný příběh. (smích)

"Vždycky se modlím, aby Matyáš už spal, když přijedu domů," vtipkuje Tomáš. Jak je to ve skutečnosti?
Přesně tak, jak říká. (smích) Ale když pak opravdu Matyáš spí, tak je to Tomášovi líto, a tak ho trochu nenápadně probudí, aby si s ním mohl povídat a hrát. A po hodinách blbnutí je zase šťastný, když konečně usne. Pořád dokola. (smích)

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v nejnovějším čísle časopisu Story, které je právě na novinových stáncích.