Někdo ze zpěvaččina blízkého okolí přišel do kontaktu s nemocným nebo dokonce sám onemocněl.

„Člověk míní a bůh mění...❤️ Už jsem si říkala, že se mě ten covid bojí a tak se mi vyhýbá... Přestalo ho to bohužel bavit a je blíž než jsem si přála... Moji milovaní, od včerejšího dne jsem v povinné karanténě! Stihla jsem ještě úžasný koncert v Prostějově, ale všechny domluvené koncerty a akce z dalších deseti dnů přesouváme na jiné termíny... Neumím vám ani popsat jak je mi to líto... Už aby bylo vše zase v pořádku... Toto období je opravdu zatěžkávací zkouškou pro každého... Moc na vás myslím, virtuálně objímám a prosím buďte na sebe opatrní...“ oznámila Bílá svým fanouškům na sociální síti, kde je velmi aktivní a často uveřejňuje nové posty.

Fanoušci ale svému idolu nemají nic za zlé a situaci chápou. „Aspoň máte čas tvořit andílky, náramky a růžence… Asi to tak má být, odpočinete si. ❤️“ vzkázala Lucii Bílé jeden z nich.

Karanténa pro lidi, kteří byli v kontaktu s nakaženým, i izolace nakažených bez příznaků byla zkrácena ze 14 na 10 dnů. Lidé již nebudou muset při jejím ukončení podstupovat testy a čekat, až bude výsledek negativní. Testy jsou nyní povinné pouze pro lidi pracující ve zdravotnictví a sociálních službách.