Lorenzo Lamas se narodil do herecké rodiny, přičemž první roli si střihl právě se svým otcem, a to ve filmu 100 pušek. Šlo tehdy pouze o epizodní roli, ale byl to start Lorenzovy kariéry.

Na vojenské škole se však začal zajímat o bojová umění, čehož režiséři využívali v jeho rolích. Bojovým sportům zůstal Lorenzo věrný dodnes a provozuje jich hned několik.

Akční hrdina se v Lorenzovi projevil už v osmdesátých letech, a to díky trilogii Požírač hadů, kde si zahrál policistu. Několik let poté se zase předvedl ve snímcích Pátrací eso nebo Muž s mečem. Často hrál filmové a seriálové drsňáky, kteří mají charisma, jsou sexy a oslní každou ženu.

Všichni ho ale známe především ze seriálu Odpadlík, který v devadesátých letech sledovala a milovala téměř každá česká rodina. Sexy mladý muž s dlouhými vlasy, neprávem obviněný ze zločinu, který nespáchal, se sám prohání krajinou na své motorce jako štvanec.

V soukromém životě Lamas také neměl o ženy nouzi. Byl několikrát ženatý. Se svou druhou ženou se seznámil při natáčení seriálu Síla roku. Také s třetí manželkou se potkal u filmu, dokonce si s ním zahrála i v legendárním Odpadlíkovi.

Zatím byl Lamas ženatý šestkrát a ze svých vztahů má šest dětí. Se svými bývalými manželkami se sice nevídá, ale o děti se prý stará příkladně. Mají od něj vše potřebné.

Herec však nemá starost jen o vlastní děti, ale založil také nadaci, která pomáhá právě handicapovaným dětem. Rád se zúčastňuje charitativních akcí, které pomáhají slabším a utiskovaným. Snaží se prostě být takovým Renem i v reálném životě.

Bohužel už to ani jinak nejde. Svaly, dlouhé vlasy a mladistvá tvář jsou dávno pryč. Nyní se Lorenzo věnuje účinkování v béčkových televizních seriálech a pilotuje vrtulník. Létá s turisty na výlety nad Grand Canyonem.

Volný čas se snaží trávit stejně jako v seriálu, který ho proslavil, na motorce. Miluje ji a jízda na ní je pro něj doslova relaxem. Také se o něm říká, že je rozhodně lepším řidičem motorky než hercem.