Láska

Liv Tyler nedá dopustit na bydlení ve městě. V prominentní městské části na Manhattanu ve West Village má pár kroků od bytu vše, co k životu potřebuje – bistra, oblíbenou restauraci Mary´s Fish a slavnou Bleecker Street. Vlastní sice i jeden dům v Londýně, odkud pochází její manžel, ale doma se cítí jedině v New Yorku.

Druhá šance

Dům byl pochází z konce 19. století. Bohužel byly všechny dobové prvky zničeny a prostory vybydlené. Tyler se rozhodla vdechnout opuštěnému místu život. Oslovila několik architektů, síly nakonec spojila s Benem Petreathem. Byl jediný, kdo se nespoléhal na výpočty počítače, ale všechny kresby dělal ručně. Spoustu času strávili v nedaleké restauraci Tartine a přemýšleli o možnostech přestavby a úprav. Ze čtyř pater nezbylo téměř nic. Původní jsou jenom schody a zábradlí. Nechtěli zničit práci tehdejších řezbářů. Všechna podlaží se musela zbourat a ze sklepa bylo vidět až na půdu.

Vytříbený vkus

Čtyřpatrový dům zapadá mezi ostatní domy, ale uvnitř se nachází skutečné království. Tyler si potrpí na designové kousky, netradiční kombinace, romantiku, historii a vše, co vypráví svůj vlastní příběh. Vstupní dveře šedomodré barvy jsou obyčejné a nikoho by nenapadlo, co za luxus za sebou ukrývají. Celý vnitřek domu je zařízený ve světlých barvách, s bílými stěnami se doplňují béžové, zelenkavé a světle růžové doplňky. Jen občas se najde kousek, který barevný monolit rozbíjí. Tyrkysový obklad v koupelně, na stěně připevněná oranžová kytara, červené koberce, černá kuchyňská linka nebo rezatá pohovka ze sametu dokazují, že Tyler má styl. Nechybí ani velká šatna, technická místnost, několik koupelen a půda, kde herečka ukrývá artefakty z natáčení slavné triologie Pán prstenů.

Díky několik metrů vysokým stropům, tapetám s květinovými motivy a oblým průchodům působí dům vzdušně. Přispívají tomu i velká a dělená okna s výhledem do zahrady se vzrostlými stromy. Na terase ukryté mezi vysokými domy může odpočívat i v centru města, které nikdy nespí.