Americká popová hvězda Lisa Marie Presley se narodila 1. února 1968 v americkém Memphisu v Tennessee. Jako dcera rokenrolové ikony Elvise Presleyho a herečky Priscilly Presley byla odmalička v centru pozornosti. Rodiče se rozvedli, když byly Lise čtyři roky. Po rozvodu se přestěhovala s matkou do Los Angeles. I přes odloučení rodičů žila střídavě u obou. Trávila čas jak u otce v Memphisu, tak s matkou a jejím tehdejším přítelem Michaelem Edwardsem v Kalifornii.

Od malička byla obklopena luxusem, bohužel na úkor času stráveného se svým otcem, který žil jen hudbou a koncerty. Křehkou dětskou duši devítileté Lisy poznamenala smrt otce. V srpnu 1977 se dokonce stala svědkem jeho úmrtí. Zemřel na srdeční selhání v důsledku nadužívání léků na předpis. Po smrti otce a později dědečka Vernona Elvise se stala výhradní dědičkou rodinného venkovského sídla Graceland, který se rozkládá na ploše 5,5 hektaru v Memphisu. V roce 2004 Lisa prodala 85 % majetku svého otce společnosti CKX Inc. Ponechala si Graceland a všechny věci, které v něm byly.

Čtyři svatby a čtyři rozvody

Do prvního manželství vstoupila jako dvacetiletá v roce 1988. Provdala se za muzikanta a herce Dannyho Keougha. Ze vztahu se narodily dvě děti, dcera Daniella a syn Benjamin. Rozvedli se v roce 1994.

Druhým manželem byl zpěvák Michael Jackson. Vzali se v roce 1994 a rozvedli po dvou letech manželství.

Potřetí se vdala v roce 2002 za herce Nicolase Cage a manželství trvalo pouze 108 dní.

Se čtvrtým manželem hudebním producentem a kytaristou Michaelem Lockwoodem, se kterým má dvojčata – dcery Finley a Harper, se po 10 letech také rozvedla.

Hudební kariéra

Své první debutové album „To Whom It May Concern“ vydala 8. dubna 2003 a hned obsadilo páté místo v žebříčku Billboard 200 (prestižní žebříček nejúspěšnějších hudebních alb ve Spojených státech). První singl alba „Lights Out“ dosáhl 18. místa na žebříčku Billboard Hot Adult Top 40 v USA a 16. místo v Británii.

Stejně úspěšné a oceňované bylo i její druhé studiové album „Now What“ vydané 5. dubna 2005. Singl „In the Ghetto“ natočila v roce 2007 jako posmrtný duet se svým otcem, obsadil první příčky světových prestižních hitparád. Veškerý výtěžek putoval na charitativní účely pro Scientologickou církev.

Třetí album „Storm&Grace“ vydané 15. května 2012 je považováno za její mistrovské životní dílo. Je evidentní, že lásku a nadání k hudbě zdědila po svém otci.

Víra v UFO

V roce 1977 přivedla Lisu ke scientologii matka Priscilla. Od té doby patří k aktivním členům tohoto náboženského hnutí, které kromě své filozofie duchovního „Já“ věří také v mimozemské neidentifikované létající předměty. Scientologickou církev založil v roce 1954 v USA spisovatel sci-fi Ron Hubbard. Jejím hlavním principem je víra v kosmické bytosti, které představují duši každého člověka a neustále se převtělují.

Závislost na omamných látkách

Se závislostí na drogách bojovala Lisa už od střední školy. Byla závislá na kokainu, sedativech, THC a alkoholu. V sedmnácti letech podstoupila první detoxikační léčbu závislosti v léčebném a rehabilitačním centru Celebrity Center, které spravovalo scientologické náboženské hnutí. Tam poznala svého prvního manžela, hudebníka Dannyho Keougha. Se závislostí se potýkala i v dospělosti. Čtvrtý rozvod psychicky velmi špatně snášela. Přiznala si, že nedokázala být střízlivá, aby všechny životní trable vydržela. Naštěstí nad závislostí převzala kontrolu a dobrovolně podstoupila léčbu v luxusním sanatoriu Hills Treatment Center v Los Angeles.

Dcera nejvýznamnějšího rokenrolového umělce v historii se svou rodinou nyní žije v San Franciscu v Kalifornii v USA.