Jste evidentně v běhu. Odkud kam letíte?
Teď zrovna letím z divadla ze zkoušky sem, potom pro neteř, která se vrací ze školy v přírodě, potom pro děti do školy a do školky a potom se vracím domů.

Kdy ten denní frmol obvykle utichne? Nastane večer klid?
Teoreticky ano, ale to zase musím uklidit, uvařit, vyžehlit. Pak bych se měla učit texty, ale to je už většinou hluboká noc, tak nad nimi usínám. Jinak obecně nastal větší klid přes prázdniny, v červnu jsem měla konec divadelní sezony jako všichni, také jsme přerušili zkoušky nového představení s tím, že začneme zase na podzim a pátého července jsem dotočila Přešlapy. A začaly prázdniny.

O jaké nové představení jde?
Chystáme Africkou královnu v Divadle Palace. Viktorie Čermáková to režíruje a Hynek Čermák hraje lodníka, kterého hrál ve filmu Bogart. Pro mě je to skvělá látka, dobrej text, dobrý lidi. A je to zábavný, protože za těchhle okolností se mi dobře pracuje. Předpremiéru máme v divadle devatenáctého října.

Kterou roli jste získala vy?
To je představení jenom pro dva herce, neslezeme z jeviště. Moje postava se jmenuje Rosie. Ta Rosie, kterou hrála Katharine Hepburnová a na kterou filmoví diváci nemůžou zapomenout. Budu stará panna, což je pro mě vzhledem k těm dětem dost vtipný úkol. A rozdíl je samozřejmě daný i věkem.

Viděla jste ten film?
Viděla jsem ho kdysi, teď jsem si ho zatím záměrně nepouštěla. Ale já si to pustím, protože je to přece něco jiného – vždyť by to byl nesmysl směšovat divadelní představení a film. Už jen proto, že na obojí jsou potřeba úplně jiné herecké prostředky.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Vlasta.