Nikdo se mu ani nemůže divit. Hlášky typu „Padouch, nebo hrdina, všichni jedna rodina!“ doslova zlidověly. Autor triptychu kniha-divadelní hra-film Jiří Brdečka si na humorných a úsměvných prvcích dal opravdu záležet. Diváky tak nezaujala pouze výtvarná stránka filmu, v němž se použilo tzv. virážování, ale právě celý obsah odpovídající oblíbenému westernovému žánru.

První profi kaskadéři

Film, který je plný precizně realizovaných gagů a kaskadérských výkonů, právě čeští herečtí dubléři označují jako úplný prvopočátek českého profesionálního kaskadérství. Zdeněk Srstka také vzpomínal, že si to také pěkně slízli. Jednoho mladého kluka dokonce omylem udeřil bukovou židlí tak, že byl dlouhou dobu v bezvědomí. Někdo ze štábu si popletl kvalitně zpracovanou židli s tou měkkou a nařezanou a Srstka si toho v zuřící hospodské rvačce také nevšiml. Zahraniční kritici poté psali, jak věrohodné máme kaskadéry.

Málo hřebíků

Premiéra jedné z nejslavnějších a nejoblíbenějších českých filmových komedií byla v roce 1964. V době natáčení ale bylo o finance nouze. Proto se šetřilo, kde se dalo. Westernové městečko bylo postaveno na louce hned vedle Barrandovských studií a kvůli nedostatku hřebíků tesaři vytvořili jen přední stěny domů. Posléze v kulisách natáčeli západoněmečtí filmaři film Zlatokopové z Arkansasu.

Slavní herci

Do hlavní role byl obsazen, na doporučení herečky Jiřiny Steimarové, Karel Fiala. Původně chtěl režisér obsadit jejího syna Jiřího Kodeta, ta ale do tohoto rozhodnutí zasáhla slovy, že by se její syn do role nehodil. Sólistovi Hudebního divadla v Karlíně Fialovi nevadilo, že nebude v komedii zpívat. Party přenechal Karlovi Gottovi. Vedle něho zazářili Miloš Kopecký coby úskočný padouch Hogofogo. Ten si svou roli navíc zopakoval ještě 300x na divadelních prknech. A také Květa Fialová v roli „arizonské pěnice“ Tornádo Lou nebo Olga Schoberová jako naivní kráska Winifred. České Bardotce, jak Olze přezdívali, právě Limonádový Joe otevřel dveře do západního světa a Hollywoodu. Československý Filmexport ji následně úspěšně prodal rovnou do čtyř zahraničních filmů, z něhož tři z nich byly westerny.