Krásná?

V modelingu jde především o krásu, ale její definice není přesně daná. Ve chvíli, kdy nudné vody rozvířila ikonická tvář Lily Cole, začalo se debatovat, co je ještě hezké, přijatelné nebo už za hranou. Kulatý obličej, malé rty, nevýrazné oči a zrzavé vlasy jako poznávací znamení přinesly modelce nebývalou slávu. I když měla požadovanou výšku i míry a objevila se na přehlídkách těch nejvyhlášenějších návrhářů, nikdy se nezařadila po bok těch, které se musí prezentovat tělem. Prim hrál vždy jen obličej.

Z mola pryč

Postupem času se z mol přesunula před objektiv fotoaparátu a našla své pevné místo v kampaních a reklamách. Pravidelně se objevovala na titulních stránkách módní bible Vogue nebo v legendární reklamě na parfém od Moschina.

Královna kontroverze

Za svou kariéru udělala několik sporných rozhodnutí, která nekorespondovala s jejím přesvědčením, přesto jí přinesla kýženou slávu a peníze.

V roce 2004 se stala společně s veteránkou Kate Moss tváří kosmetické značky Rimmel. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby se hlasitě neohrazovala proti výrobkům, které jsou testované na zvířatech a nerespektují pravidla přírody.

O čtyři roky později neodolala lákavé nabídce z Playboye a nafotila odvážné snímky pouze v ponožkách, kde svírá velkého plyšového medvěda. Jako zázrakem její krok neovlivnil postavení u prestižní značky Marks and Spencer.

Propůjčila svou tvář kampani na diamantové šperky. O úspěchu nemůže být pochyb, jen kdyby dlouhodobě nespolupracovala s organizací, která si klade za cíl zastavení nebo omezení těžby kvůli zruinování krajiny, produkci důlních odpadů a toxinů.

Dvojí život

Lily v sobě objevila skrývaný talent a zkusila štěstí před kamerou. Ve filmu Holky z naší školy, Rage nebo úspěšné Imaginarium doktora Parnasse, kde si zahrála po boku Johnnyho Deppa a zesnulého Heatha Ledgera, byly šťastnou volbou. Život ve světle refelektorů se jí ale zajedl, a tak se čas od času stáhne, cestuje, zaexperimentuje s barvou na vlasy a užívá si pohodu s partnerem Kwanem a dcerou Wylde. Zajímavou nabídku ale dozajista neodmítne!