Lili má klasické míry modelek, splňuje i požadovanou výšku, to jsou ale parametry, které v jejím případě nikdo neřeší. Kudrnatá rusovláska má totiž zvláštní tvář. Obličej je příliš kulatý, očka příliš malá, řasy světlé, nemá ani rty zvoucí k zulíbání. Nicméně toto vše tvoří celek, ze kterého nelze otrhnout zrak.

Na molo ne!

Nakonec to, co je na Lily jiné, stálo za jejím úspěchem. Své dokonalé křivky modelky přestala předvádět na přehlídkovém mole, kde se objevuje už jen zřídka, vrhla se na práci fotomodelky a agentury se mohou přetrhnout, aby se stala tváří toho či onoho produktu. Její obličej je zkrátka ve změti dokonalých proporcí nepřehlédnutelný a lépe tak na sebe a zároveň produkt, který propaguje, upozorní.

Přešlapy

Lili je mladá dívka a tak není překvapující, že má na svém kontě několik přešlapů. Ty sice nekorespondují s jejím přesvědčením ekoložky a vegetariánky, ale zase jí přinesly slávu a samozřejmě finance.

Modelka se nechala slyšet, že jí záleží na přírodě a nechce, aby kvůli ní trpěla zvířata, přesto v roce 2004 nafotila společně s hvězdnou Kate Moss kampaň kosmetické značky, která své výrobky testuje na zvířatech.

V roce 2008 zase nafotila odvážnou kampaň pro Playboy, ve které byla oblečená jen do ponožek. Už to vypadalo, že se od ní někteří seriózní klienti odvrátí, naštěstí ale i tento přešlap ustála.

Fanoušci jí také dlouho nemohli odpustit, že nafotila kampaň na diamantové šperky, přesto, že sama proti jejich těžbě a tím pádem devastaci krajiny hlasitě protestovala.

Herecké příležitosti

Cole se mihla ve filmech Holky z naší školy, Rage nebo úspěšném Imaginarium doktora Parnasse, kde si zahrála po boku takových hvězd jako je Johnny Depp či zesnulý Heath Ledger.

Nyní to ale vypadá, že se jí život ve světle reflektorů již zajedl, a tak teď dává přednost rodině a užívá si pohodu s partnerem Kwanem a dcerou Wylde.