Filmoví nadšenci se stále nemohou vyrovnat se smutnou zprávou o úmrtí populární herečky Libuše Šafránkové. Nestárnoucí ikona českého a československého filmu se proslavila hlavně rolí Popelky v nesmrtelné pohádce Tři oříšky pro Popelku. Na svém kontě má ale mnohem více snímků. A právě fanoušci chtějí své oblíbenkyni patřičně vzdát hold. Právě z toho důvodu se v den jejího pohřbu, tedy 25. června, v 10:00 uskuteční v kostele sv. Anežky v Praze na Spořilově veřejné rozloučení. Následovat bude samotný pohřeb, kam bude mít ovšem přístup jen nejbližší rodina. Co se však bude dít za zdmi kostela, mohou přítomní sledovat prostřednictvím velkoplošných obrazovek z nádvoří.

Pohřeb mohou lidé sledovat i z domova

Vzhledem ke stávajícím proticovidovým opatřením organizátoři veřejného rozloučení dle webu Aktuálně s odkazem na ČTK prosí návštěvníky, aby při sledování obřadu dodržovali rozestupy. Ti, kteří na místo právě například kvůli obavám z nakažení koronavirem nedorazí, mohou pohřeb sledovat i na svých televizních obrazovkách. V přímém přenosu jej totiž bude přenášet Česká televize.

Dle aktuálních informací bude kostel sv. Anežky uzavřen ve 14:00, aby jej mohli organizátoři připravit na smuteční mši. Ta začne ve čtyři hodiny odpoledne. Detaily zveřejnily v úterý Ministerstvo kultury a Národní divadlo.

Takhle by to chtěla

Libuše Šafránková byla známá tím, že si přísně střežila své soukromí. Své fanoušky ale milovala. „Maminka si nepotrpěla na velkou pozornost a cenila si soukromí. Vím ale, že by určitě stála o to, aby ti, kteří ji měli rádi, měli možnost se s ní rozloučit na místě, kam přes 30 let ráda chodila,“ uvedl podle Novinek syn legendární herečky Josef Abrhám mladší.

„Od náhlého odchodu maminky Libuše Šafránkové celé naší rodině přichází nespočet soustrastných zpráv a dopisů. Žel není v našich silách poděkovat každému zvlášť. Proto bych chtěl všem, kteří si na maminku vzpomněli, touto cestou co nejupřímněji poděkovat. Naše rodina prožívá toto nelehké období velmi bolestně a všechna vaše slova účasti jsou pro nás silnou podporou,“ dodal ještě.