#clanek|4182847#

Od všeho trochu

Lewis Collins byl mužem mnoha tváří. Pomáhal hluchoněmým dětem s učením, pravidelně spával v posteli slavného Paul McCartneyho, jako jeden z mála se dostal přes zkoušky do vojenského komanda SAS a málem se stal agentem 007.

V otcových šlépějích

V roce 1946 se v Liverpoolu do chudé rodiny narodil chlapec Lewis. Jeho otec pracoval v loděnicích a po nocích hrával v kapele, aby přihodil do rodinného rozpočtu pár liber navíc a moc si přál, aby syn umělecké vlohy podědil. Jeho úporná snaha naučit ho hrát na klavír nebo bicí byla úspěšná. Lewis si založil s kamarády založil vlastní kapelu a otec se tetelil blahem. V Liverpoolu měl po válce ideální kulisy ke hrám a fantazírování, a tak není divu, že po pár letech přeběhl od muziky ke zbraním, které ho fascinovaly. Aby se ubránil pouličním bitkám, začal studovat bojová umění a v jiu-jitsu nakonec dosáhl velmi vysoko, na černý pás.

#clanek|4182816#

Muzika není to pravé

I přes všechny své zájmy šokoval, když se rozhodl pro obor kadeřníka. Začal pracovat v salonu pro celebrity a měl na starosti sestřih i Mika McCartneyho. Stali se z nich přátelé a Lewis ho často navštěvoval. Několikrát připomněl, že oproti ženám, které po slavném Broukovi (brat Mika) toužily, on spával v jeho posteli. Když v roce 1962 Pete Best kapelu opustil, byl rodinný přítel Lewis jedním z možných náhradníků. Ringo Starr byl ale v boji o vyhřáté místečko u Beatles dravější.

Místo našel ve skupině The Mojos, kterou vedl jeho otec Bill. Bohužel se rozpadli stejně rychle jako začali, a tak zažil pád, kdy se z luxusního Rolls-Roycu musíte usadit za volant poštovní dodávky, mýt okna nebo roznášet v bistru, aby bylo na živobytí.

#clanek|4180162#

Bodie

Tři roky strávil na škole v Londýně, kde exceloval jako Romeo a sklízel velké ovace. Bohužel ne od kritiků, ale od spolužaček, kterým se z něj podlamovala kolena. V roce 1971 se vydal do Glasgow, kde pomáhal hluchoněmým dětem a osvojil si znakovou řeč. O pět let později už se mu naskytla první filmová role, když se objevil v jedné epizodě seriálu New Avengers. V roce 1976 přišel zlom - Profesionálové. I když s rolí poznal slávu, brzy objevil i její úskalí. Měl sice tisíce fanynek, ale životní partnerku se mu najít nedařilo. Pokoušel se o kariéru v armádě, prošel, ale nakonec ho odmítli s tím, že je "slavná" tvář by byla pro útvar velkým rizikem. Ucházel se o roli Jamese Bonda, ale už byl ve škatulce násilníků a to režisérovi nesedělo.

Čekání se vyplatilo

Před oltářem se objevil až ve 46 letech po boku učitelky Michelle Larrett, s níž měl tři syny. S koncem tisíciletí pověsil hereckou kariéru na hřebík a odstěhoval se do Los Angeles, kde si otevřel obchod s počítači. I přes svůj zdravý životní styl, na který nedal dopustit, mu lékaři v roce 2008 diagnostikovali rakovinu. Bohužel bylo na boj příliš pozdě a o pět let později zemřel. Jako Bodie z Profesionálů ale bude žít navěky!

#clanek|4178909#

Něco navíc

* Jako batole získal titul nejkrásnějšího dítěte Liverpoolu

* Mohl pilotovat malá letadla

* Měl bohatou sbírku zbraní a motorek#clanek|3939060#