Interview s touhle hvězdnou dvojicí byl z novinářského pohledu trochu oříšek. Na schůzce jsme se totiž domluvili poměrně na poslední chvíli – toto vydání Story vychází v pondělí 14. března, tedy přesně v den, kdy má LENKA VLASÁKOVÁ (38) termín porodu svého čtvrtého dítěte. Je tedy možné, že ve chvílích, kdy čtete tyto řádky, už má JAN DOLANSKÝ (33) dalšího potomka. Víme, že je to kluk, to nám Lenka prozradila. Jeho jméno ovšem netušíme – ve čtvrtek, kdy jsme rozhovor vedli, jej totiž nevěděli ještě ani jeho rodiče...

Nejdřív mi řekněte, jestli jste vůbec manželé. Čekáte spolu třetí dítě, v některých článcích se o vás jako o sezdaných píše, ale já nějak nevím, že byste měli svatbu.
J: My jsme a nejsme manželé. Cítíme se jako manželé, ale před tímto státem oddaní nejsme. Takže vlastně manželé nejsme.

A nechystáte se jimi být?
J: To my se zase chystáme! Každý rok, pravidelně, už asi osm let. Jenomže jednou do toho přijde těhotenství, podruhé přestavujeme dům, točíme film, kamarád se žení... prostě vždycky je nakonec něco důležitější než naše vlastní svatba. Když to pak takhle někomu řekneme, tak se směje jako vy a říká: „Co může být důležitější než svatba?“ No, je to tak.

Mrzí vás, že jste to ještě nestihli?
J: Každopádně bychom to rádi stihli, dokud ještě oba vypadáme k světu. Abychom se nebrali, až budu po zemi tahat šedivé vousy. (směje se).

Lenko, vy teď vypadáte trochu smutně...
L: To se vám zdá. Svatba je téma, které řešíme neustále. Vždycky si řekneme, že ji stihneme o prázdninách. Pak je najednou září a my se divíme, že zase nejsme svoji. Nějak nám to vždycky uteče.

A jakou svatbu plánujete? Chcete mít velký obřad někde na zámku, nebo komorní, jen se svědky?
J: Něco mezi tím...

Takže to nemáte naplánované vůbec, že?
J: Asi tak. Teď spíš plánujeme, co s tímhle mimčem, až se narodí.
L: Zrovna dneska ráno jsem si dělala takový seznam, co je třeba zařídit. Pak mě napadlo, že by se mělo taky sepsat, co je ještě potřeba koupit pro miminko: kočárek, autosedačka, postýlka, pleny... (směje se)
J: Dlouhý seznam. Ale my se tím nestresujeme. Přece musíte mít plno věcí po ostatních dětech.
L: To je právě to – my mysleli, že už další mít nebudeme, tak jsme postupně všechno rozdali. Ale to bude dobré, některé věci už mi kamarádky zase vracejí. (směje se)

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.