LEJLA ABBASOVÁ (31) se na ministerstvu pro lidská práva zamilovala do svého šéfa Michaela Kocába (56). Teď spolu čekají prvního potomka. Vánoce už stráví ve třech. „Těhotenství snáším a užívám si ho. Neměla jsem téměř žádné problémy. Ještě celý šestý měsíc jsem strávila v Keni a Súdánu,“ říká zakladatelka nadačního fondu Asante Kenya.

Diskutujte: Sympatizujete spíše s Lejlou, či s Marshou?

Proč nemůže tisková mluvčí milovat svého ministra? Musela jste před rokem a půl rezignovat, když bulvár odhalil váš vztah s Michaelem Kocábem?
Nemusela, ale chtěla jsem. Svoje funkce jsme nabídli k dispozici oba. Mrzelo by nás, kdyby mediální skandál ovlivnil výsledky naší práce na ministerstvu. Věřím tomu, že v určitých kruzích je nepatřičné mít partnerský vztah na pracovišti. I proto jsme dělali vše, aby o našem vztahu nevěděl opravdu nikdo. Nevědělo to ani úplně nejbližší okolí a pro všechny to byl docela šok.

Na nevěru se prý nejčastěji přijde díky mobilu. Ostatně byl to i váš případ. Co byste poradila nevěrníkům?
Aby nevěru nepáchali. A když už tak činí, ať nemají v ruce mobil. Odhalená SMS ublíží mnohokrát víc, než je zdrávo. A v důsledku zbytečně.

Cítíte vinu vůči Michaelově exmanželce?
To je situace, která mě budí ze spaní. Pokud bych měla odpovědět stručně: nesmírně si vážím, jak se k tomu Marsha postavila. Kdyby chtěla, mohla by být opravdu zlá. Nicméně já nebyla příčinou jejich rozchodu, což Michael i Marsha deklarovali ve svých prohlášeních.

Setkala jste se s jejich dcerou Natálií od té doby, co o vás nepříliš pozitivně promluvila v médiích?
Nepotkaly jsme se. U ní je to pro mě horší ještě z jiného důvodu. Otce jsem nikdy nezažila. Proto je pro mě vztah dcery s otcem absolutně nedotknutelný, neznám ho, nedovolím si ho soudit. Přestože ve spoustě věcí s Natálií absolutně nesouhlasím a nerozumím tomu, proč je dělá. Na druhou stranu vím, že Michael s ní má moc hezký vztah. Věřím, že krize mezi nimi je jen dočasná. Kdybych se svým otcem prožila jen zlomek toho, co oni dva, budu šťastná.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.