Jedna nebo druhá?

Princezna Diana pocházela z vyšší společnosti a po smrti svého dědečka, kdy její otec John Spencer získal titul 8. hraběte, se celá rodina vyšvihla mezi britskou šlechtu. Společně se dvěma sestrami Sarah a Jane tak Diana neměla přístup jen k nejlepšímu vzdělání, ale i k nápadníkům, britského následníka trůnu nevyjímaje. Princ Charles jako první zahořel právě k Sarah. Bohužel situaci neustála a neuváženým rozhodnutím nadobro zmařila pokračování vztahu. Novináři James Whittaker a Nigel Nelson se s ní sešli, aby sepsali její dojemný příběh o tom, jak ulovila nejlepší partii v zemi. To rozpálilo prince k nepříčetnosti a po pár dnech se s ní rozešel. Když už měl v rodině Spencerů zaťatý drápek, nerozhazoval sítě moc daleko a našel zalíbení v Dianě. I když právě odmítnutá Sarah si připisuje zásluhy za jejich lásku. "Jsem Amor", říká s radostí.

Problémy na talíři

Vztah s princem Sarah sice nevyšel, ale ani tak nepřišla zkrátka. S Neilem Edmundem McCorquodalem, za kterého se provdala v roce 1980 a na tehdejší dobu pozdě až na prahu třicítky, má tři děti - Emily, George a Celii. Ještě před svatbou ale stihla projít děsivým obdobím, kdy bojovala s mentální anorexií a několik let viselo její zdraví na vlásku. V té době jí byla velkou oporou právě princezna Diana. Paradoxem však zůstává, že během rozpadu manželství s princem Charlesem propadla bulimii a pomoci od sestry se nedovolala.

Sokyně, nebo přítelkyně?

Vztah k Dianě je dodnes obestřen tajemstvím. Jedni tvrdí, že jí nikdy neodpustila vztah s princem Charlesem, který poslal Sarah k šípku. Na druhou stranu se Diana nechala několikrát slyšet, že starší sestra je její důvěrnicí a jsou si velice blízké. Po její tragické smrti založila speciální fond, kde hromadila peníze na podporu památky princezny. Své aktivity ukončila v roce 2012, kdy částka dosáhla závratných 100 milionů liber, což jsou při aktuálním kurzu téměř tři miliardy korun.

Nezapomíná

Smrt princezny Diany zasáhla celý svět, ale v centru dění byla tehdy hlavně její nejbližší rodina. Sarah nenechala prince Williama a Harryho napospas mediální masáži a jako milující teta se je snažila co nejvíce chránit. A dobré vztahy jsou mezi nimi dodnes. Účastnila se obou svateb i křtin dětí svých synovců a s rodinou prince Williama je často k vidění.