Trhla rekord

Drobná blondýnka (měří pouhých 155 cm) je první ženou, která dostala tolik cen najednou. Stala se tak rekordmankou cen MTV, celkově pak drží druhé místo v počtu ocenění. Před ní je už jen zpěvák Peter Gabriel (60), který si před 23 lety odnesl 10 sošek. Lady Gaga ale triumfovala i jinak – o šatech, které si na předávání oblékla, se bude mluvit ještě hodně dlouho.

Šaty a boty z masa

Lady Gaga je svými výstředními modely pověstná, ovšem šaty a boty vytvořené jakoby z cárů hovězího masa byly opravdu nepřehlédnutelné. Zpěvačce zřejmě zalichotil pár dní starý skandál, který vyvolala fotografií na titulní stranu japonské verze časopisu Vogue. Tam se totiž nechala vyfotit v „bikinách“ vytvořených přímo z kusů masa, čímž rozohnila světové ochránce zvířat. „Prací Lady Gaga je dělat bizarní věci, ale maso z mučeného zvířete je maso z mučeného zvířete,“ uvedla prezidentka organizace na ochranu práv zvířat PETA Ingrid Newkirk. Tato organizace zpěvačku před časem oslovila, aby se zapojila do kampaně Raději chodit nahá než nosit kožešinu. Teď si možná svůj nápad rozmyslí...

Lady Gaga: Ukradla image?

V souvislosti s předáváním cen MTV vylezl na světlo ještě jeden skandálek, který se týká věčné provokatérky Lady Gaga. Matka její bývalé kamarádky, mladé zpěvačky Liny Morgany (†19), která ukončila svůj život před dvěma lety skokem z výškové budovy, ji obvinila z plagiátorství. Svou výstřední image, která jí dopomohla ke slávě, prý od Liny komplet okopírovala! Lady Gaga se k tomu ještě nevyjádřila, ale dá se očekávat, že si s obviněním hravě poradí. Z kopírování kostýmů ji totiž už před časem obvinila kolegyně Christina Aguilera (29). „Aguilera je tak velká hvězda, že bych jí měla poslat květiny. Spousta lidí v Americe neměla ponětí, kdo jsem, dokud se o mně nezmínila,“ reagovala drze na obvinění zpěvačka. A měla pravdu! Sláva Lady Gaga roste každým okamžikem.

Můžou za to jen skandály a šokující kostýmy? Nebo je v tom něco víc?

Tip KAFE.cz

Konečně, můžeme se o tom přesvědčit už za měsíc, přesněji 17. 11., na jejím koncertě v pražské O2 Areně.