Její rodiče si přáli, aby se stala klavíristkou, ale ona měla blíž ke zpěvu. „Když mi bylo smutno, tak jsem si zazpívala, a svět byl hned hezčí,“ zavzpomínala před lety na své dětství. Už v 16 letech zazněl její hlas z rozhlasu a hned se o ní hovořilo jako o dívce „s nevšedním potenciálem“.

Repertoár rusovlásky, která si nikdy nedělala nic z toho, že je trochu při těle a vystupovala i dávno po padesátce v odvážných kostýmcích a šatech s hlubokým dekoltem, zahrnuje více než 500 písní v jazycích ruském, anglickém, německém, francouzském, ale i českém či finském. V někdejším Československu často koncertovala a v rozhlase hráli pořád dokola její písničky Králové nemůžou všechno a Harlekýn.

Po rozpadu Sovětského svazu se po vzoru svých kolegů pustila do podnikání. Pod značkou Alla vydávala magazín, prodávala se kolekce její obuvi, do oběhu pustila i parfém a otevřela továrnu, v níž se vyráběly smažené brambůrky, ale ty na trhu přes gigantickou reklamní kampaň propadly.

Propadla i v několika vztazích s převážně mnohem mladšími muži. Její manželství s o 18 let mladším zpěvákem Filippem Kirkorovem bylo dlouho považováno za poslední, ale když si od ní začal půjčovat víc peněz, než by bylo zdrávo, došla jí trpělivost a rozešli se. Před pěti lety si vzala populárního komika a moderátora Maxima Galkina, jenž se narodil dokonce o 27 let později než Alla.

V roce 2013 zpěvačka opět šokovala - stala se totiž maminkou dvojčat. Na svět je přivedla náhradní matka, porod byl do poslední chvíle důkladně utajován. „Péče o děti má přednost,“ vzkázala popová diva svým fanouškům. Běžné koncertování je tedy minulost, čas od času se ale Alla Pugačova nechá přemluvit a za tučný honorář ráda vystoupí.

Před třemi lety zazpívala na svatbě jediného syna kazašského oligarchy Michaila Guserijeva. A nebyla zdaleka jedinou hvězdou, vždyť v luxusní moskevské restauraci Safisa, kde proběhla svatební hostina, zazpívala spolu se Stingem, Jennifer Lopezovou či Enriquem Iglesiasem.

***

TAK ŠEL ČAS

1949 - Narodila se 15. dubna v Moskvě

1965 - Její hlas poprvé zazněl z éteru

1971 - Z manželství s Mikolasem Orbakasem se jí narodila dcera Kristina

1978 - Vydala své první album Zrcadlo duše

1994 - Vdala se za Filippa Kirkorova

2011 - Svatba s Maximem Galkinem

2013 - Narození dvojčat Jelizavety a Garriho