BÁRA BASIKOVÁ (56)

Pražská rodačka poprvé vystupovala v jedenácti letech v pořadu Zpívá celá rodina. Ve třiceti porodila dvojčata a o 14 let později pak syna Theodora. Plnila přední příčky v anketě Český slavík a dodnes účinkuje v úspěšných muzikálech (například Johanka z Arku).

„Pro mě by bylo mnohem horší nemít děti než nemoct zpívat.“

TATIANA DYKOVÁ (40)

Jedna z nejobsazovanějších českých hereček současnosti se věnovala baletu a recitaci. I přes neúspěšný pokus dokončit studium na Státní konzervatoři v Praze hraje jako o život. Těsně před třicítkou porodila Pavlu Čechákovi syny Františka a Cyrila. Nedávno se vdala za výrazně mladšího Vojtěcha Dyka, se kterým vychovává pětiletého Aloise.

"Děti bez lásky a láska bez dětí neexistuje!"

HALLE BERRY (52)

Americká herečka a modelka se narodila v Clevelandu. Matka pracovala na psychiatrii jako sestra a otec coby lékař. Své druhé dítě přivedla na svět tři roky před padesátkou. Držitelka Oscara, Emmy i Zlatého glóbu a jedna z nejlépe placených hollywoodských hereček byla v dětství často šikanovaná pro svůj černošský původ.

„Bylo to největší překvapení a zároveň největší štěstí mého života. Vůbec mě nenapadlo, že těhotenství by pro mě ještě mohlo být realitou.“

CÉLINE DION (51)

Kanadská zpěvačka se narodila v Quebecu, ve velké, ale chudé rodině, kde všichni milovali hudbu. V roce 2001 porodila svého prvního syna a ve 42 letech dvojčata. Získala mnoho prestižních cen. Má hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. Po smrti manžela se opět vrací na pódia a pokračuje v úspěšné kariéře.

„Chci být nejlepší máma na světě. A pak nejlepší babička.“