Zrozena pro úspěch

Roku 1965 se nedaleko Berlína ve městě Staaken narodila Katarina. Mimo ohromný pohybový talent, který dokázala naplno zúročit na ledě a zařadit se mezi nejúspěšnější krasobruslařky světa, dostala do vínku i mimořádnou krásu.

Dvakrát získala olympijské zlato, čtyřikrát se stala mistryní světa a šestkrát vybojovala titul mistryně Evropy. Poprvé zakusila Katarina dril na sportovní základní škole a pod vedením přísné trenérky Jutty Muller. Úspěch ji provázel od útlého věku, spoustu času strávila na exhibicích po USA, propadla lední revue a s olympijským vítězem Brianem Boitanem excelovala v show "Witt and Boitano Skating". V roce 1995 byla uvedena do Síně slávy krasobruslení a v roce 2008 pověsila svou sportovní kariéru na hřebík.

Černý puntík

Katarina žila v době, kdy se dělila historie. Jako většina sportovců, politiků a známých tváří byla téměř neustále v hledáčku východoněmecké tajné policie Stasi. Než aby přitížila své rozjeté kariéře a upadla v nemilost, přiznala barvu a zveřejnila značnou část dokumentace, kde dokázala, že přijímala luxusní vozy a využívala jedinečné nabídky k bydlení.

Má co ukázat

V roce 1998 neodolala lákavé nabídce z Playboye a nafotila sérii fotek, kde ukázala maximum ze svých pověstných půvabů. Její zralá krása způsobila stejnou kalamitu jako číslo s Marilyn Monroe a do posledního výtisku se vyprodalo. Dodnes se Katarina právem řadí mezi nejkrásnější sportovkyně světa.

A co dál?

Ke krasobruslení bude mít vždycky blízko, je to její životní láska. Komentuje, příležitostně hraje, obchoduje s uměním, věnuje se charitě a naplno využívá svého jména.