Lenka Zahradnická (34)

Pražská rodačka, kterou znáte z Ordinace v růžové zahradě nebo Světel pasáže, si vytvořila nepříjemnou fobii už v dětství, kdy její otec usedal ke snídani v pyžamu. Trnula hrůzou, nespadnou-li špatně přišité knoflíky do polévky. Nespadly, ale obavy zůstaly.

„Moje fobie vznikla už v dětství. Opravdu nemůžu jíst u stolu s někým, když na sobě má knoflíky.“

Orlando Bloom (42)

Filmový Legolas to neměl jako dítě lehké. Byl dyslektik se zálibou v ekologii. A ani jeho směšná fobie z prasat mu na oblíbenosti nepřidala. Jeho snoubence Katy Perry to zřejmě nevadí.

„Pronásleduje mě myšlenka, že mě může napadnout, kousnout, dokonce i sežrat.“

Oprah Winfrey (62)

Moderátorka a jedna z možných kandidátek do příštích prezidentských voleb v USA má fobii ze žvýkaček. Její babička tak oblepovala nábytek. Stejný problém má s balónky, které jí připomínají střelbu. Možná jde jen o nehezké vzpomínky z dětství, kdy byla sexuálně zneužívaná.

„Nenávidím žvýkačky. Zvedá se mi žaludek a běhá mráz po zádech.“

Billy Bob Thornton (63)

Renesanční umělec má na kontě Oscara za adaptovavaný scénář i spoustu zajímavých rolí, do povědomí veřejnosti se ale zapsal až tříletým vztahem s Angelinou Jolie. Nevydrželo to, možná kvůli úsměvnému strachu ze starožitností.

"Jsou to hlavně francouzské, velké, staré, zlaté vyřezávané židle se sametovými polštáři."

Madonna (60)

I pro královnu popu existuje na světě něco, co ji dokáže k smrti vyděsit. Bouřka, hromy a blesky jí paralyzují tak moc, že není schopná odehrát ani nasmlouvaný koncert. Mohli se o tom přesvědčit fanoušci v Irsku, kteří museli počkat, až se špatné počasí přežene.

"Bouřku nesnesu. Mám z ní strach už od dětství a zřejmě se toho nezbavím."

Pamela Anderson (52)

Důvodů, proč milovat Pamelu Anderson, jsou stovky. Její krása je jedním z nich. Populární herečka a bojovnice proti americkým fastfoodům však pohled na sebe samotnou do zrcadla nesnese.

"Jakmile jsem v místnosti, kde je zrcadlo, odcházím."

Nicole Kidman (52)

Oscarová herečka a hvězda úspěšného seriálu Sedmilhářky si i po padesátce udržuje štíhlou figuru a dokonale vyhlazený obličej. Je s podivem, že právě motýli - jemní a křehcí jako ona, jsou jí proti srsti.

"Nevadí mi hadi, pavouci, štíři ani dinousauři. Ale motýly prostě nerozdýchám."

Matthew McConaughey (49)

Hollywoodský hřebec je zřejmě krotší, než se zdá. Prošel si divokým obdobím s drogami, závislostmi i velmi odvážnými scénami během natáčení. Otáčivé dveře ale překonat nedokázal.

"Vyvolávají ve mně naprostou paniku a úzkost."