Loňská vítězka MasterChefa: Kam Kristínu Němčkovou vystřelila snová výhra

Kristína Nemčková
Kristína Nemčková
Zdroj: Archiv Kristíny Nemčkové
Kristína Nemčková

Loňský ročník soutěže MasterChef Česko vyhrála tehdy sedmnáctiletá Kristína Nemčková. Svým umem trumfla o mnoho let starší kuchaře. Od vítězství ušla dlouhou cestu a ze svých plánů neustoupila ani o krok. Vydala knihu receptů a dostala se na prestižní kuchařskou školu v zahraničí. Bez účasti v soutěži by se jí ale možná tohle všechno nepovedlo. I proto drží všem účastníkům palce.

Kristína Nemčková na soutěž vzpomíná ráda, ale sama připouští, že je opravdu velmi časově náročná. „Pár měsíců vás odstaví od běžného života. Já musela přerušit školu a po natáčení dohnat učení, ostatní měli neplacené volno ze zaměstnaní,“ popisovala prvotní šok loňská vítězka.

Za mě hodnotím soutěž jako skvělou zkušenost pro amatérského kuchaře, intenzivní školu vaření s těmi nejlepšími lektory, protože se vám běžně nestane, že by vám při vaření radil michelinský kuchař,“ říká nadšeně Kristína.

Prestižní škola

Účast v MasterChefovi pro ni ale, i přes vítězství, nebyla žádná procházka růžovým sadem. „Nejhorší moment v soutěži byly makronky, které jsem pekla v duelech s Petrem, kde jsme měli možnost vybojovat si jisté místo do finále. Věděla jsem o chybě, kterou jsem během přípravy udělala a ten kdo umí péct makronky ví, že ty vám žádnou chybu neodpustí a ukážou vám jasně na výsledku, že jste pochybili,“ svěřuje se Kristína.

Kdo soutěž vyhraje? To Kristína odhadnout neumí a ani nechce. Favorita jistě má, ale nechává si ho pro sebe. Pravdou je, že letošní řada je delší než loňská. Osudy účastníků se mohou vyvinou všelijak a s každým dílem se všechno mění. „Je ještě moc brzy na tipy – je tam pár skvělých kuchařů,“ uznává.

Po svém vítězství vydala kuchařku

Soutěž ji v mnohém pomohla a posunula ji dál. Díky své píli a pracovitosti má za sebou pracovní úspěchy, o kterých si ostatní mohou v jejím věku nechat jenom zdát. „Vydala jsem kuchařku #UPGRADE, ve které inovuji tradiční česko-slovenská jídla,“ jmenuje Kristína, co vše za poslední rok zvládla.

„Kuchařku jsme si dělali zcela sami, zapojili jsme celou rodinu a o to víc si jí cením a vážím. Babička do ní navařila ty tradiční recepty, já jejich inovace, čili upgrade, moje máma vše nafotila, táta se postaral o distribuci a balení a bratranec o webové stránky,“ pokračuje.

V kuchyni je jako doma

„Absolvovala jsem několik pracovních stáží v restauracích a věnuji se stále vaření a pečení a na svých stránkach publikuji pravidelně nové recepty. Jednou chci být profesionálním kuchařem,“ má jasno Kristína. Rozhodně ale neusíná na vavřínech.

Už po soutěži věděla, že se chce v tomto oboru vzdělávat a peněžní výhru použít na školu v zahraničí. „Moji výhru a také část zisku z prodeje kuchařky jsem si odložila na studium gastronomické školy Le Cordon Bleu v Londýně, kde jsem už přijata,“ uvedla Kristína.

„Když bude aktuální situace nakloněna k vycestování, v září tohoto roku na školu nastupuji. Ráda bych si tam zkusila i pracovní stáže v restauracích. Uvidíme, jak vše dopadne, držíme si palce,“ ukončuje povídání talentovaná kuchařka.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky