Kristína Nemčková na soutěž vzpomíná ráda, ale sama připouští, že je opravdu velmi časově náročná. „Pár měsíců vás odstaví od běžného života. Já musela přerušit školu a po natáčení dohnat učení, ostatní měli neplacené volno ze zaměstnaní,“ popisovala prvotní šok loňská vítězka.

Za mě hodnotím soutěž jako skvělou zkušenost pro amatérského kuchaře, intenzivní školu vaření s těmi nejlepšími lektory, protože se vám běžně nestane, že by vám při vaření radil michelinský kuchař,“ říká nadšeně Kristína.

Prestižní škola

Účast v MasterChefovi pro ni ale, i přes vítězství, nebyla žádná procházka růžovým sadem. „Nejhorší moment v soutěži byly makronky, které jsem pekla v duelech s Petrem, kde jsme měli možnost vybojovat si jisté místo do finále. Věděla jsem o chybě, kterou jsem během přípravy udělala a ten kdo umí péct makronky ví, že ty vám žádnou chybu neodpustí a ukážou vám jasně na výsledku, že jste pochybili,“ svěřuje se Kristína.

Kdo soutěž vyhraje? To Kristína odhadnout neumí a ani nechce. Favorita jistě má, ale nechává si ho pro sebe. Pravdou je, že letošní řada je delší než loňská. Osudy účastníků se mohou vyvinou všelijak a s každým dílem se všechno mění. „Je ještě moc brzy na tipy – je tam pár skvělých kuchařů,“ uznává.

Po svém vítězství vydala kuchařku

Soutěž ji v mnohém pomohla a posunula ji dál. Díky své píli a pracovitosti má za sebou pracovní úspěchy, o kterých si ostatní mohou v jejím věku nechat jenom zdát. „Vydala jsem kuchařku #UPGRADE, ve které inovuji tradiční česko-slovenská jídla,“ jmenuje Kristína, co vše za poslední rok zvládla.

„Kuchařku jsme si dělali zcela sami, zapojili jsme celou rodinu a o to víc si jí cením a vážím. Babička do ní navařila ty tradiční recepty, já jejich inovace, čili upgrade, moje máma vše nafotila, táta se postaral o distribuci a balení a bratranec o webové stránky,“ pokračuje.

V kuchyni je jako doma

„Absolvovala jsem několik pracovních stáží v restauracích a věnuji se stále vaření a pečení a na svých stránkach publikuji pravidelně nové recepty. Jednou chci být profesionálním kuchařem,“ má jasno Kristína. Rozhodně ale neusíná na vavřínech.

Už po soutěži věděla, že se chce v tomto oboru vzdělávat a peněžní výhru použít na školu v zahraničí. „Moji výhru a také část zisku z prodeje kuchařky jsem si odložila na studium gastronomické školy Le Cordon Bleu v Londýně, kde jsem už přijata,“ uvedla Kristína.

„Když bude aktuální situace nakloněna k vycestování, v září tohoto roku na školu nastupuji. Ráda bych si tam zkusila i pracovní stáže v restauracích. Uvidíme, jak vše dopadne, držíme si palce,“ ukončuje povídání talentovaná kuchařka.