Svatba Milly Jovovich

Nejde o žádné překvapení, Milla a Paul už totiž spolu mají téměř dvouletou dcerku. Jejich svatba proto bude spíš domácím komorním obřadem než jednou z ostře sledovaných hollywoodských monstrsvateb, při nichž nad svatebčany krouží vrtulníky plné paparazziů. Milla si sama ušila slavnostní šaty, bílé mini ve stylu konce 60. let. Předsvatební nervozitou prý rozhodně netrpí: „Jsme spolu osm let a máme spolu dítě, takže je pozdě na nějaké cavyky!“ prohlašuje.

Ostatně, cavyky jí nebyly vlastní nikdy. Tohle manželství je totiž už třetí v pořadí. Poprvé se provdala v sedmnácti a manželství vydrželo pouhý měsíc a půl – její matka totiž vzápětí nechala sňatek anulovat. Podruhé si brala francouzského režiséra Luka Bessona, který z ní udělal hvězdu ve svých filmech Pátý element a Johanka z Arku. Zůstali spolu „celých“ osmnáct měsíců. „Už nikdy nepojedu do Las Vegas!“ zapřísahá se Milla Jovovich. „Pokaždé, když tam vyrazím, se vrátím s nějakým příšerným manželem.“

Nejsem přirozený talent

Ve světě filmu Milla proslula především coby akční drsňačka z hororové série Resident Evil, v níž se znovu a znovu utkává se zástupy krvežíznivých zombies. Má ale také svou druhou tvář: coby modelka se už v jedenácti letech objevovala na obálkách časopisů a později dělala dlouhodobě reklamu na kosmetiku L´Oréal.

Její neobvyklou kariéru odstartovala její přehnaně ambiciózní matka, sama ukrajinská herečka, která se záhy rozhodla zúročit dceřin na hollywoodské poměry zajímavě exotický zevnějšek. „Matka mě vychovala k tomu, abych se stala filmovou hvězdou,“ krčí Milla rameny. A otec, původem Černohorec, nezůstával o nic pozadu: „Ty a já budeme tvrdě pracovat a dosáhneme všeho, po čem jsme kdy v životě toužili. Budeme mít velký dům s bazénem,“ opakoval Mille neustále.

Přihlásili ji do školy pro dětské herce, kde se výuka přizpůsobuje rozvrhům natáčení, a několik hodin denně musela trénovat baletní kroky. K tomu ještě hodiny piana, zpěvu a herectví. Přísná výchova ovšem měla své výsledky: už jako patnáctiletá se Milla Jovovich objevila ve filmu Návrat do Modré laguny coby naivní polonahá krasavice v tropickém ráji.

„Někteří lidé se rodí s přirozeným hereckým talentem. Já k nim nepatřím,“ konstatuje věcně. „Ti talentovaní taky často skončí jako alkoholici nebo na drogách, protože nemají žádnou disciplínu. My ostatní musíme pořádně makat.“

Mámou budu pořád

Ke kariéře herečky a modelky si Milla před několika lety přibrala ještě třetí profesi – stala se z ní také módní návrhářka. Se svou kamarádkou, ex-modelkou Carmen Hawk založila módní značku Jovovich-Hawk. „Chceme dělat oblečení pro silné ženy a pomáhat ženám, aby se silnými staly,“ říká Milla.

Ona sama si ovšem od své image drsné likvidátorky zombies v poslední době ráda odpočine. Hodně se totiž pro ni změnilo s narozením dcery. „Už nemusím řešit, kdo vlastně jsem,“ uvažuje. „Znáte to, celý život hledáte svou identitu, přemýšlíte, kdo jste, a pak se vám narodí dítě a máte to vyřešené: jste máma. Takže ať se stane cokoli, i kdyby všechno ostatní krachlo, hraní, móda, kariéra, máma budu pořád.“