„K roli jsem se dostala tak nějak normálně. Jedna agentura mě našla ve škole a dala režisérovi vědět,“ vysvětluje. Líbil se jí jak scénář, tak role dívky, která změní život lékaři (Ondřej Vetchý), do něhož se zamiluje během léčení v nemocnici.

„Pak se ale scénář ještě vyvíjel. V něčem byl mnohem lepší, ale v něčem se ochudil. Nejtěžší byl asi první natáčecí den,“ vzpomíná na scénu, kdy ji (jen ve spodním prádle) objekt jejích snů vyšetřuje a ona se ho snaží přesvědčit, že nechce jít z nemocnice domů.

„Byla to moje vůbec první scéna ve filmu, tak si myslím že nejslabší. Postupně to bylo lehčí a lehčí,“ upřesňuje Anna.

Zdroj: Youtube

Seriály zatím ne

Přestože je její maminka Jitka Asterová herečka, Anna nepatřila k holčičkám, jež odmalička touží po tomto povolání. „Herectví není jediná věc, které bych se v budoucnu chtěla věnovat, i když zatím mě moc baví. Mám ráda i psaní, vaření a malování,“ říká studentka konzervatoře.

S divadlem, pokud nepočítá školní zkoušení, zatím zkušenosti nemá. A televizní? „Dostala jsem dvě nabídky na seriál, ale do toho se moc pouštět nechci,“ vysvětluje. Stejně tak nehodlá spolupracovat s maminkou. „Už teď mě štvou řeči o protekci a podobných nesmyslech, tak k nim nechci přispívat.“

Kritici se o jejím výkonu v Nevinnosti vyjadřují pochvalně, ale Anna z něj nadšená není. Stejně jako nechápe srovnávání s Annou Geislerovou. „Cítím se zvláštně. Spíš než abych ze sebe měla dobrý pocit, myslím, že jsem ještě chvíli měla počkat, až budu lepší a ,vycvičenější‘.“