Alžběta II. každoročně slaví narozeniny dvakrát. Poprvé obvykle jen v rodinném kruhu v den svého narození 21. dubna, se všemi poddanými pak druhou červnovou sobotu. Důvodem je vrtkavé jarní počasí ve Velké Británii.

Meghan Markle už několik týdnů patří do královské rodiny, některá pravidla si ale stále neosvojila. Vévodkyně ze Sussexu si na slavnostní událost oblékla šaty z dílny Carolina Herrera v midi délce a v pudrově růžové barvě. Šaty zdobily tři knoflíky a také výstřih, který odhaloval ramena, což je oblíbený Meghanin střih šatů, podobně střižené měla ostatně i svatební šaty.

Ovšem to, co bylo na šatech problematické, byla délka rukávů. Nejde o vyloženě zakázaný střih, ale tradiční je nosit na tuto příležitost šaty s rukávy v délce alespoň zakrývající lokty. Toto zatím nikdy neporušila Kate a dokonce ani Diana. Meghan byla první, kdo se odvážil vystoupit z davu. A vypadá to, že si zkostnatělá britská monarchie bude muset zvykat na to, že její nejnovější členka občas předvede svou svéhlavost. Poprvé se tak stalo na slavnostním zásnubním fotografování v listopadu, na které si Meghan nevzala punčochy, dalším jejím výstředním kouskem je její oblíbený notně ležérně učesaný drdol, který ostatně také propašovala na svou svatbu.

Kate na přehlídce zářila ve světle modrých šatech a překrásném vysokém klobouku. Během akce měla plné ruce práce se svou dcerou Charlotte, která se spolu s bratrem Georgem a dalšími přihlížejícími dětmi během přehlídky nudila, začala poskakovat na stoličce, na které stála, aby viděla a v jednu chvíli z ní spadla. Kate se jí snažila chvíli utišit, ale nakonec ji musela vzít do náruče a uchlácholit v objetí.

Malý princ George zřejmě vše komentoval tak, že to dívence, která stála přímo vedle něj, začalo velmi vadit, když nepomohlo domlouvání, zacpala mu rukou pusu. William vše s pobavením jen sledoval. Loni, když si ke Georgovi podřepl, aby si s ním mohl povídat a zabavit ho, byl přísně pokárán babičkou – královnou a musel si okamžitě zase stoupnout…

Všechny zajímavé momenty z Trooping the Colour najdete v galerii.