Vzhůru

Tereza Kostková (43) je česká herečka a moderátorka. Absolventka Vyšší odborné školy herecké, kterou vedla Eliška Balzerová, se před kamerou cítí jako ryba ve vodě. Začínala v divadle v Chebu a dnes je jednou z nejvyhledávanějších postav. Hra Utrpení mladého Werthera se řadí mezi její prvotiny, stále častěji ale dává přednost filmu. Četnické humoresky, Pojišťovna štěstí, Ordinace v růžové zahradě, Tajemství staré bambitky, Líbáš jako ďábel, Bezva ženská na krku, Ženy v běhu nebo Temný kraj, kde zazářila po boku Lukáše Vaculíka, patří mezi její nejlepší počiny. Většina lidí ji má ale spojenou s moderováním Stardance. Právě skončila desátá řada a dvojice Kostková – Eben opět excelovala.

Do stejné řeky

V roce 2015 se Kostkové po devíti letech rozpadlo manželství, ze kterého má syna Antonína. Krátce po rozvodu ji k oltáři dovedl slovenský režisér Jakub Nvota. Vzali se minulý rok na konci srpna na Housově mlýně v Táboře. Budují spolu hnízdečko lásky, ale další děti zůstanou pro herečku zřejmě pasé. I když oceňuje pokrok medicíny, po čtyřicítce už se na roli čerstvé maminky necítí.

Přes svého otce Petra Kostku a předka Hynka Mušku je v přízni se slavným hereckým rodem Hrušínských. Její matka Carmen Mayerová je německo-španělského původu a Tereza po ní zdědila svůj temperament. Občas ale mají rozkol kvůli výchově. Rodiče Terezy vychovali čtyři dcery a dny byly do minutky naplánované. Kostková je známá svou volnou výchovou a svému synovi dokonce pořídila jako domácího mazlíčka krajtu královskou.

Styl

Nemá-li herečka po ruce stylistu, občas v módě tápe. Ve Stardance si ji vzala do parády módní návrhářka Taťána Kovaříková a šila jí šaty přímo na tělo. Nabírané sukně, těsné živůtky zvýrazňující úzký pas, průstřihy i slušivé overaly Kostkové padly jako ulité. Ne vždycky je ale okázalost a přemíra volánů to pravé. Některé šaty připomínaly maturitní ples a nesmrtelná černobílá kombinace jí prokázala spíš medvědí službu. Mikádo, se kterým se herečka objevila během finálového přenosu, bylo ale trefou do černého a ubralo jí několik let.

Na Tereziny modely se podívejte do galerie.