Narodila se ve znamení Býka, její oblíbená barva je růžová, nejraději má film Moulin Rouge, nejoblíbenějším jídlem jsou ovocné knedlíky od babičky. Kapesné dostává DOMINIKA HAŠKOVÁ (15) tisíc korun českých měsíčně a ačkoli to na ní není vidět, velkou část z něj projí. „Hodně času trávím s kamarádkami, chodíme do centra na kafe, taky hraju volejbal a zpívám…“ říká o svém volném čase Dominika Hašková.


Většinu lidí při zaslechnutí jejího jména napadne, že někdo z rodičů oné slečny je zjevně hokejový fanda. Totéž možná blesklo hlavou Janu Krausovi, když se coby porotce soutěže Česko Slovensko má talent Dominiky zeptal, zda její jméno nějak souvisí s věhlasným českým brankářem. „To je můj taťka…“ odpověděla Dominika, čímž rozdělila veřejnost na dva tábory – jedni se stali okamžitě jejími fanoušky, druzí si mysleli, že je v soutěži úspěšná jen díky popularitě svého otce.

Do hračkářství ne!

Jak je to ale s Dominikou a hudbou doopravdy? Když v Detroitu chodila do předškolní přípravky, přišla domů s požadavkem, že by ráda hrála na flétnu. Maminka jí nabízela raději klavír a když neuspěla, řekla, že tedy koupí v hračkářství dřevěnou flétničku. Domča se ovšem vzbouřila, že prý nechce žádný klacek do pusy, ale pořádnou příčnou flétnu. Nakonec maminku přemluvila, ačkoli sehnat na tento hudební nástroj učitele pro šestiletou holčičku byl problém. Nakonec ale Dominika cvičila s takovým zaujetím, že vyhrála v Kanadě i nějaké hudební soutěže. Zpěv se přidal až později a s klavírem začala teprve loni. Zpívá v angličtině, protože jí dělá trošku problémy vyslovit správně souhlásku „ř“. V současné době žije Dominika s maminkou v Praze, chodí na anglické gymnázium a třikrát týdně hraje volejbal. Tatínek Dominik má angažmá v Moskvě, prozatím ovšem jen na rok, rodina tedy zůstala doma. Stěhování už ostatně bylo dost. A ačkoli teenageři se s kočovným životem nevyrovnávají úplně snadno, Dominika je prý v tomto ohledu velmi kosmopolitní a přizpůsobivá. Kamkoli se vrtli, měla ihned hromadu kamarádů. „Teď je pro mě domovem Praha, kde chodím do školy, mám tady známé a učitelku zpěvu a mamka tady má firmu. Ale Amerika je mi blízká, tam jsem vyrůstala…“ odpovídá Dominika na otázku, kde se cítí doma. Její bratr Michal (20) studuje v Michiganu a zdá se, že už tam zapustil kořeny. Kam se nakonec vrtne kosmopolitní Dominika, ještě rozhodně jasné není…