Milovníci konspiračních teorií původně předpovídali konec světa na 21. prosince 2012. Tehdy se dokonce sešla banda nadšenců, kteří se pro tuto příležitost sešli u mayských památek v Belize, Mexiku a Guatemale!

Onen "soudný den" se ale nic nestalo a na místech zůstali pouze zklamané skupinky čekající na zkázu, která nepřišla.

Vědec z americké univerzity v Tennessee Paolo Tagaloguin ale nyní tvrdí, že výpočet mayského kalendáře byl chybný a konec světa, který měl nastat v roce 2012, vychází na dnešek!

Baba Vanga také planetě nevěštila nic dobrého

Jedna z největších věštkyň všech dob, Baba Vanga, jejíž předpovědi dosahují až pětaosmdesáti procentní úspěšností, to s planetou neviděla tak bledě. Budoucnost lidstvu předpověděla Vanga minimálně do roku 2304, kdy lidé vynaleznou stroj na cestování časem.

Paolo Tagaloguin má ale trochu děsivější scénář. Podle něj došlo k chybnému výpočtu a původní datum konce světa tudíž bylo chybné!

Informaci sdílel vědec na svém Twitteru, následně ale záhadně zmizely, stejně jako všechny vědcovy účty na sociálních sítích...

Planeta je zatěžována katastrofami

"Za 268 let, co se používá gregoriánský kalendář, tedy od roku 1752 do roku 2020, se každý rok vytratilo 11 dní" vysvětloval Paolo Tagaloguin svou teorii sledujícím na sociálních sítích.

Dle výpočtů vědce by to mělo vycházet celkem na 2948 dní a když tento počet vydělil 365-ti dny, vyšlo mu, že se s původní teorií sekl o osm let. Nové datum zkázy podle Tagaloguina je 21. 6. 2020, tedy tuto dnes.

Po svém odvážném tvrzení si ale vědec zrušil veškeré sociální sítě a za záhadných okolností "zmizel" z on-line prostoru. Zda se předpověď Tagaloguina vyplní, se dozvíme během pár hodin.