Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných šmejdů vymyslela novou boudu na naše celebrity. Dneska pár slov o příznivých změnách v módním světě.

Větší velikosti frčí

Většina z vás to už jistě zažila (já nejsem výjimka). Za výlohou vás zaujme sukně, kalhoty, šaty... Vejdete do obchodu a hned k vám vystartuje mladičká štíhlounká prodavačka, v jejíž tváři už předem vidíte výraz „na vás tady, paní, nic nemáme“. A opravdu. Model, který se vám zalíbil, mají maximálně ve velikosti 38. Se sklopenou hlavou odcházíte a přemítáte, jestli jste se svou velikostí opravdu odsouzena nakupovat jen v obchodech XXL... Naštěstí se začíná blýskat na lepší časy! Americký návrhář Marc Jacobs oznámil, že v příští sezóně konečně nabídne modely i ve velikostech od 42 výše. A připojují se i další návrháři a módní značky... Hurá!

Pryč se retušemi!

Spolu s kultem hubenosti nás v médiích provázel kult dokonalých tváří. Všichni jsme samozřejmě věděli, že jsou dílem vizážistů a jejich kouzel s make-upem a v neposlední řadě také retuše. Přesto v některých z nás magazínové tváře bez chybičky vzbuzovaly pochybnosti o vlastní vizáži. I tento trend snad naštěstí začíná zmírat na úbytě. Řada světových celebrit se nechává fotit s minimálním líčením a bez retuše – například herečky Monica Bellucci (45) a Sophie Marceau (43). A vypadají nádherně! V Británii dokonce vznikla iniciativa, která volá po tom, aby fotografie, které byly retušovány, byly povinně viditelně označeny jako upravované.

Konec plastik?

A konečně další novinka! Dříve byl Hollywood plný plastických operací. Nyní se ale některé slavné herečky v čele s Julií Roberts (42) začaly hlásit k přirozenosti. „Botox nikdy! Chci stárnout důstojně, aby mě mé děti poznaly a nestyděly se za mě,“ prohlásila. A tak se možná konečně dočkáme, že na stránkách novin a časopisů uvidíme krásné ženy, ale takové, jaké opravdu jsou. Sympatický trend, co říkáte?