Autorkou ústřední fotografie je Sára Saudková, která v návaznosti na příběh filmu zvolila jako hlavní motiv stylizaci herce Miroslava Donutila a modelky symbolizující nevinnou spravedlnost. Reklamní poutače však na Slovensku vzbudily – alespoň podle tvrzení Železniční společnosti Slovensko – bouři nevole a značné pohoršení cestujících. Podle informací se poutače na Slovensku a především nahé poprsí modelky stávají terčem různých domalovávání, ale zároveň pobuřují běžné cestující.

Co si o tom myslí Sára Saudková?

To nejhorší, co může plakát potkat je, že si ho nikdo nevšímá,“ říká autorka Sára Saudková a dodává: „Slovenské železniční společnosti patří proto můj díky. Lidé jsou denně pod náporem senzačních zpráv a nevídaných odvážných snímků a pokud je zaujme tajemná fotografie s krásnou dívkou a skvělým hercem, pak sláva. Ta fotografie není vulgární, ale je setsakramentsky přitažlivá. A láká nás do kina na pozoruhodný film.“

V českých kinech je premiéra Románu pro muže naplánována na 22. září 2010. Široká reklamní kampaň vystartuje zanedlouho, ale ani producent ani distributor se negativních reakcí neobávají.

A co si myslíte vy?