Dianě bylo 14 let, když se Althorp stal jejím oficiálním domovem. Rozhodně si ale nemůžeme představovat, že zde mladá lady trávila celé dny vyšíváním a obdivováním luxusního interiéru. Otec ji poslal do internátní školy a na Alhorpu trávila jen víkendy a prázdniny. Její ložnice se ale zachovala a svými přepychovými textiliemi vám vyrazí dech.

Není žádným tajemstvím, že Diana ve škole nijak neexcelovala. Zkoušky nezvládala, zato vynikala ve sportu a tanci. "Buď se stanu tanečnicí, nebo princeznou z Walesu," svěřila se prý jednou spolužačce. Zajímavé je, že fotografii prince Charlese měla vystavenou nad postelí ještě v době, kdy se dvořil její starší sestře Sarah. Ta ho ale nakonec veřejně odmítla, a tak Charles mohl poznat Dianu.

O jejím nevydařeném manželství už toho bylo napsáno spousta. O čem se ale hovoří méně, je Dianino dětství, které se navzdory jejímu vznešenému původu ani trochu nepodobalo pohádce. Začalo to už tím, že se manželům Spencerovým narodila jako třetí dcera rok poté, co jim krátce po porodu zemřel jediný syn. Další dívka v rodině nebyla příliš vítána, pořád chyběl mužský dědic. Otec se chlapečka nakonec dočkal, Diana si však celý život nesla trauma, že byla pro rodiče zklamáním hned při narození.

Rodiče se navíc často hádali, nechyběly prý ani fyzické útoky na matku ze strany otce. Diana později vzpomínala, že viděla matku často plakat, ale otec dětem nic nevysvětlil. Poměry v rodině označila za "nestabilní": nikdo s nikým nemluvil, chůvy se střídaly jak na běžícím páse, chybělo citové zázemí. Když bylo Dianě šest let, mezi rodiči proběhl nepěkný rozvod, po kterém dostal děti do péče otec. "Dodnes slyším matčiny kroky, jak opouštěla dům," svěřila se Diana v dospělosti.

Ani Dianino vlastní manželství však nakonec nebylo šťastné a životní útrapy završila v roce 1997 její předčasná smrt. Princezniny ostatky jsou uloženy na ostrůvku v parku u zámku Althorp, kde trávila relativně bezstarostná mladá léta.