George se narodil 23.čevence 1938 v Berlíně hereckým rodičům Heinrichovi George a Bertě Drewsové. Na jevišti se poprvé objevil v roce 1950, v berlínském Hebbel-Theater a o pět let později začal navštěvovat herecké kurzy pod vedením Elsy Bongersové ve studiu UFA. Před kamerou debutoval počátkem 50. let a o deset let později se uplatnil také jako kaskadér. Vidět jsme ho mohli také v oblíbených Mayovkách jako jsou Poklad na stříbrném jezeře, Mezi supy nebo Vinnetou a míšenka Apanači. Nejvíce ho však proslavila role komisaře Schimanskiho, kterého si během 32 let zahrál celkem 48krát.

Místo kravaty vojenská bunda

Postava Horsta Schimanského, velmi energického a neohroženého komisaře z Duisburgu ho vystřelila ke hvězdám. Hlavním důvodem bylo to, že mu role opravdu sedla a on si ji mohl přizpůsobovat "na tělo". Do vlastních rukou vzal i styl oblékání svého komisaře, který měl být původně "kravaťákem". To ale George odmítl. V jednom armyshopu objevil béžovou vojenskou bundu, která se stala, stejně jako Colombův baloňák, jeho poznávacím znamením. V tehdejší německé seriálové produkci byl zlomem. Před ním si nikdo nedovolil vymanit se z archetypu uhlazených úředníků respektujících služební postupy.

Postava z per scénáristů Bernda Schwamma a Martina Giese se nebojí jít hlavou proti zdi, pro sprosté slovo nejde daleko, stýká se s lidmi na hraně zákona, netají se láskou k alkoholu a ženám. Je to prost komisař z lidu. To dokazuje i jeho monolog z dílu Výměna, z roku 1985: "Podle mě je svět jedna velká prdel. Pravá půlka jsou Američani, levá půlka jsou Rusové. A my tady v Evropě jsme ta díra uprostřed." Za roli nekonvenčního komisaře získal v roce 1985 Německou hereckou cenu.