Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných šmejdů vymyslela novou boudu na naše celebrity. Dneska pár slov o tom, jak se podle Michaela Kocába buduje vztah.

Jeden rozvod za druhým

Ještě neuběhly ani tři měsíce nového roku a už lze říct, že je na rozvody opravdu bohatý. Po letech se konečně rozvedl politik Mirek Topolánek, skončilo manželství textaře Michala Horáčka a po aféře s nemanželským dítětem běží rozvod známého páru Adamovská – John. Teď se provalil románek Michaela Kocába s jeho tiskovou mluvčí Lejlou Abbasovou, který také ministra a muzikanta dovede k rozvodovému soudu.

Teorie dobrá...

Kocáb před lety v jednom rozhovoru řekl (v nadsázce samozřejmě) zajímavou myšlenku – manželství by se mělo po každých deseti letech obnovovat, nebo by mohlo bezproblémově skončit. Prostě by si jednou za deset let manželé sedli u stolu a řekli si: Hele, to a to mi na tobě vadí, ale já to s tebou ještě jednou zkusím a příště uvidíme. Případně, já už kvůli tomu a tomu s tebou být nechci, jdeme od sebe. A ten druhý by nemohl říct ani popel, prostě by byl bez dlouhého vysvětlování u soudu konec. Říkal, že partnery by možnost, že mu po letech ten druhý jen tak řekne adieu, motivovala k tomu, aby na vztahu více pracovali. Pokud by si chtěli jeden druhého udržet, snažili by se být stále atraktivní, byli by tolerantnější a více by si odpouštěli. Dobrá teorie!

...ale co praxe?

Marsha Kocábová se toho dlouho držela. Na své roky a na tři děti vypadá pořád dobře, při manželovi stála i v době, kdy se mu zrovna nedařilo, a tolerovala nevěry, kterými asi chtěl manželství udělat zajímavějším. Teď je ale konec. Ono totiž na dodržování dobrých manželských teorií musí být v praxi vždycky dva. A i když, jak se říká, nikdo z nás do kuchyně a ložnice nikomu nevidí a tedy nemůže úplně objektivně soudit, Kocábovi ta praxe asi zrovna moc nešla. Třeba mu ale právě vztah s Lejlou Abbasovou bude klapat a rozšíří řady těch, kteří v manželství vydrží až na druhý (několikátý) pokus.