Nejprve jedna otázka, která musí na serveru pro ženy určitě padnout: Kláro, jak to děláte, že jste pořád štíhlá jako proutek a tak krásná? Máte nějaký speciální recept?

Musím se přiznat, že už delší dobu cvičím s trenérem. Chodím do jednoho fitka na Vinohradech, kde pod zkušenou rukou trenéra pracuji na své postavě už dva roky. I když teď to trošku flákám, protože mě více zaměstnává péče o malého Radečka. Jinak se snažím pít hodně neperlivé vody. Ale abych nepůsobila zas tak moc zdravě, tak třeba pak večer u televize sním na posezení Studentskou pečeť…(usmívá se)

Váš život se určitě narozením malého Radka zásadně změnil, jak vnímáte tuhle změnu?

Určitě se změnil v tom, že musím k malému v noci vstávat a já bývala velký spáč. Samozřejmě se člověk přizpůsobí všemu, jen aby miminko bylo spokojené. Dále už nestíhám domluvené kávičky s kamarádkami, protože Radeček se zrovna poblinká nebo má papat a tudíž se můj režim řídí Radečkem. Ale je to změna krásná a odměnou mi je pak sladký úsměv mého miláčka.

Proč jste si pro porod zvolila právě vyškovskou nemocnici. Jako hrdá vyškovská rodačka?

Samozřejmě hrdá Vyškovačka jsem.Vždycky jsem Vyškov měla velmi ráda, ať už z toho důvodu, že jsem zde vyrůstala, ale mám zde rodinu a přátele. Vybrat si vyškovskou porodnici pro mě bylo velmi lehké rozhodnutí. Za prvé mám ráda rodinné zázemí a za druhé ve vyškovské porodnici je vyhlášený pan primář EIM a jeho skvělý tým, takže jsem rodila pod výborným lékařským dohledem.

Jak se má váš chlapeček k světu? Je hodný a nechá vás v noci vyspat?

Radeček je úžasný. V noci nás nechá pěkně spát a budí se jen jednou a pak už kolem 7 hodiny vstáváme. Ve čtvrtek 4.6. mu byly tři měsíce a vážil přesně 6kg. A bude asi pěkně dlouhý po nás, protože už má 62cm!

Jak jste snášela těhotenství? Kolik jste přibrala, už jste zase na své váze? (asi zbytečná otázka…)

Já jsem měla těhotenství úplně v pohodě. Kdybych si neudělala těhotenský test, tak bych ani nevěděla, že miminko čekám. Samozřejmě ke konci těhotenství už to bříško trošku vyčnívalo, tak třeba boty už mi pak musel nazouvat Radek. I když jsem porodila o měsíc dřív, přibrala jsem necelých 18 kilo.

Tuším že Radek ve chvílích vašeho porodu zrovna hrál důležitý zápas za svůj klub West Ham. Kdy se dozvěděl, že má syna, jak reagoval? Plánoval si původně že bude u porodu?

Od začátku jsem věděla, že by se mnou k porodu nešel, i když si myslím, že kdyby byl doma, tak by třeba čekal na chodbě. Doslova tak úplně nehrál, hrál až večer už jako novopečený otec. Ve 4 hodiny ráno mu volala moje mamka, že budeme asi rodit a pak následovalo mnoho hovorů a sms a ve 13.25 byl Radeček na světě. A Radek mi teď řekl, že u porodu holčičky bude, tak uvidíme....

Byl rád, že se mu narodil syn, možná v budoucnu také fotbalista?

Samozřejmě, že byl rád a hrozně pyšný. Pamatuju si, jak mě přijel navštívit do porodnice a nesl se jako páv s Radečkem v náručí. Bylo to krásný. Až malej vyroste, uvidíme, jestli z něj bude fotbalista, nebo třeba klavírista. (směje se)

Tvoříte s Radkem Kováčem opravdu pohledný pár, co tomu říkáme, že se vám někdy přezdívá Beckhamovi?

Samozřejmě je to lichotka.

Mimochodem, jak se vám líbí idol mnoha žen David Beckham?

Ano líbí!

Čeho si nejvíc ceníte na vašem partnerovi Radkovi?

Je přátelský, upřímný člověk a výborný táta.

Je těžký život s fotbalistou? A s modelkou?

Jak se to vezme. Myslím si , že v našem případě s fotbalistou těžší, protože Radek je pořád někde na cestách, takže jsem musela hodně cestovat za ním a samozřejmě jsem tak trošku zanedbávala svoji práci v Čechách. Ale vše má své pro a proti. Radek se nám ve chvílích strávených spolu maximálně věnuje.

Držela jste někdy dietu a pokud ano, s jakým výsledkem?

Ne, nedržela, a když jsem chtěla, tak jsem večer pak měla takový hlad, že jsem vybílila lednici. (usmívá se)

Jaký je váš názor na kult vyhublosti v modelingu, na anorexii?

Mně se to moc nelíbí a nejsem pro, aby se mladé holky zbláznily do nějakého idolu a chtěly být jako ona. Každá jsme něčím krásná a myslím, že o extrémní štíhlosti to není. A stejně pak na to přijde každý sám.

Vy jste začínala s modelingem, tuším, v 15 letech, jaké byly začátky?

No, krušné, jezdila jsem s mamkou po všech možných kurzech, castinzích a focení a bylo to někdy náročné pak skloubit se školou. Ale zvládla jsem střední školu, tak i modeling do určité míry.

Pomohl vám úspěch v soutěži krásy v další kariéře modelky, přinesl vám práci a další zakázky?

Samozřejmě mi pomohl v tom, že jako řadová modelka z Brna bych v té době asi tolik nevydělávala a taky jsem se díky tomu i dostala do Prahy, kde vlastně teď už žiju.

Poznávají vás lidé na ulici?

Ano poznávají, jak kde, asi těžko říct… a když, tak pak různě do sebe šťouchají a mrkají. Někdy je to legrační.

Když Radek hrával za Spartak Moskva, jak se vám líbilo tohle město? Jací jsou Moskvané a Rusové vůbec? Domluvíte se rusky?

Radek hrál za Spartak vlastně od doby, kdy jsme se seznámili, to už je skoro 5 let. Rusky jsem se za ty čtyři roky naučila, ale ta země ani národ mi k srdci nepřirostl. Na mě tam jsou moc chladní. Ale Radek tam byl jak po fotbalové stránce, tak po životní velice spokojený.

Přivítala jste změnu Radkova působiště, když přestoupil do West Ham United? Líbí se vám v Anglii, kolik času trávíte tam a kolik v Česku?

Byla jsem tam za Radkem zatím jen jednou a ta země se mi velice líbí. Byla jsem opravdu ráda, že jsem se tam mohla podívat ještě před porodem. I když v minulosti jsem Londýn také párkrát navštívila.

Jak jste se s Radkem seznámili?

Radek si mě vyhlédl v časopisu (směje se) a pak se se mnou seznámil na módní přehlídce pořádané naší společnou kamarádkou. A pak začaly telefonáty a rande na Moravě.

Byla to taková ta láska na první pohled?

Ne ne, Radek mě ukecal až asi napodruhé!

Už několikrát se spekulovalo, že svatba je na spadnutí, máte nějakou vizi, kdy se vezmete? Nebo pro vás není úřední papír tak důležitý?

Z mojí strany důležitý je. Ale když přišlo na svět první dítě, tak jsem z té důležitosti trošku upustila, ale do budoucna ji plánujeme. Mám svoji vizi, že rodina by měla být ucelená. Maminka, tatínek, děti a jedno příjmení.

Věříte na vztah na celý život? A na věrnost mužů?

Věřím na vztah na celý život, i když je to hodně o důvěře a toleranci těch dvou. A věrnost mužů? Těžko říct.

Kdy plánujete návrat na módní mola? Nebo máte jiné profesní plány?

Na přehlídková mola návrat neplánuji,pokud nějaká nabídka přijde, ráda o ní popřemýšlím, ale důležitější než mola je teď můj syn. Navíc už teď jsme s Radečkem žádaní, na různé focení atd.

Pro koho nejraději předvádíte?

Co se týče mola, tak je mi to jedno, pro koho předvádím, ale v poslední době mě na společenské akce a významné události obléká Camila SOLOMON

Ze životopisu Kláry Medkové
Datum narození: 9. 12. 1983 Vyškov
Klára Medková se modelingu věnuje od 15-ti let. Maturovala na střední průmyslové škole. Studovala Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně, ale po roce studia zanechala. V roce 2003 získala titul První vicemiss a miss sympatie ČR. Žije s fotbalistou Radoslavem Kováčem, který hraje profesionálně v Anglii za West Ham United.

Na závěr důležitá otázka pro mnohé naše čtenářky: Nelitujete dnes při pohledu zpět, že jste si dala chirurgicky zvětšit ňadra?

Ne, nelituji. Není důvod, právě naopak.

Proč jste vlastně k takovému razantnímu řešení přistoupila?

Byl to můj dlouholetý sen, nosit větší podprsenky než 70A…

Je to bolestivá záležitost, můžete to případným zájemkyním doporučit?

Doporučit jim to můžu v případě, že o tom budou ony samy rozhodnuté. Je to operace jako každá jiná, pro mě byla velice bolestivá.

Co tomu říkali tehdy rodiče, táta prý říkal, že to nemáte zapotřebí…

Se svým otcem se nebavím od svých 14 let, takže si myslím, že on by měl být tím posledním, kdo by to měl komentovat. Můžu jen říct, že nikdo mě od této operace neodrazoval.

Sehrálo tehdy nějakou roli to, že podobný zákrok podstoupily třeba Diana Kobzanová či Katka Průšová?

Určitě. S holkama jsem to tehdy hodně řešila a jejich názor a pak i výsledek operace mě v tom jen utvrdil, že jsem to podstoupila měsíc po nich.