K hudbě měla blízko od kolébky. V 21 letech nazpívala první sólové album Kids in America. Přála si úspěch, ale o takovém, jaký následoval, se jí ani nesnilo. V mnoha zemích Evropy i Austrálie obsadila deska první příčku a z Kim se stala doslova ze dne na den hvězda.

Během dalších 15 let natočila šest alb, titul nejlepší zpěvačky získala v Německu, ve Švédsku i Velké Británii. Absolvovala mnoho sólových turné, prodala více než 10 milionů alb a 20 milionů singlů. V 90. letech se objevila i v muzikálech, vdala se, narodily se jí děti.

Skloubit kariéru světově proslulé hvězdy s přáním být skvělá matka nebylo jednoduché. Kim zažívala záchvaty úzkosti a toužila najít rovnováhu, kterou v životě začala postrádat. Bouřlivé období v hudebním průmyslu si vyžádalo svoji daň. Leč umělkyně se na kolena srazit nenechala. Hudbu milovala, ale především chtěla zůstat sama sebou. Odstěhovala se na venkov, kde koupila stodolu z 16. století a hledala sílu v přírodě. Budovu rekonstruovala, ráda jen tak seděla na zahradě. Jednou k ní přišel soused a dost nevybíravě ji upozornil, že tráva se musí sekat. „Dělejte něco s tou zahradou, sakra!“ řekl jí tenkrát doslova. „Ale já nevím jak,“ odpověděla popravdě. Pak už to šlo prý rychle – zahradnický kurz, škola zahradní architektury.

V roce 2005 získala zlatou medaili v Chelsea Flower Show za nejlepšího zahradníka. Zároveň začala provozovat zahradní terapii pro lidi s tělesným postižením. „Zahradničení mě přivedlo zpátky k životu,“ říká Kim. „Bylo skvělou terapií pro mě a je i pro ostatní. Vezměte si, že v jednu chvíli vidíte všechny keře a všechny stromy umírat, pak jsou pro neznalé oko mrtvé docela. Ale ony v tichosti čerpají život hluboko pod zemí, aby na jaře vypučely do té největší krásy. S lidmi to může být podobné.“

Kim Wilde zároveň nikdy úplně nezmizela z pódií. Stále vystupuje, vydává desky, svým koncertem pro 128 cestujících Boeingu 767 ve výšce 13 000 metrů nad zemí před třemi lety vstoupila i do Guinnessovy knihy rekordů.

***

TAK ŠEL ČAS

1960 - Narodila se 18. listopadu

1981 - Vydává debutový singl

1996 - V londýnském West Endu začíná vystupovat v muzikálu Tommy

1998 - Narození syna

2000 - Narození dcery

2013 - Vychází jí zatím poslední album