„Když se vracím po představení večer domů, nikdo na mě nemluví, nic po mně nežádá, jen se krásně přitulí a vrní,“ pochvaluje si herečka soužití se čtyřnohým přítelem. Život single považuje za dosud nepoznanou relaxaci a náramně si ho užívá.

Její domov je momentálně Londýn, kde na West Endu vystupuje v divadelní hře Private Lives. Pro místní tisk se dokonce nechala slyšet, že si musela najmout jazykového poradce, aby si vylepšila britský akcent (narodila se sice ve Velké Británii, ale záhy se celá rodina přestěhovala do Kanady a posléze do USA).

„S rodiči i sourozenci jsem raději přerušila kontakt, abych se zase nenakazila tím jejich přízvukem, ani si netelefonujeme,“ tvrdí žena, jejíž babička byla chůva pozdějšího člena Beatles Ringa Starra.

Kamarádka Samantha

Radí v něm, jak si užívat erotických radovánek i po čtyřicítce. Do té doby jako by nežila. „Mnoho lidí se domnívá, že s věkem sexuální touha klesá, ale opak může být pravda. Sex se odehrává nejdříve v hlavě, a čím víc máme životních zkušeností, tím lépe ho můžeme prožívat. Mluvím z vlastní zkušenosti,“ popisuje herečka a ženám radí, aby se zbavily všech zábran s partnerem otevřeně komunikovat.

Knížka se sice stala bestsellerem, ale hereččino manželství se ocitlo v troskách. Mark nakonec neunesl slávu své ženy ani to, že se příliš často pohybuje v rouše Evině na plátně.

Když se Kim na prahu padesátky potřetí rozvedla, začali se po jejím boku objevovat spíš mladší muži. Ti v jejím věku a starší ročníky se jí bojí. Čtyři roky – až do loňského srpna – byla její velká láska kanadský kuchař Alan Wyse (31).

Babička, nebo femme fatale?

Přiznává, že za její štíhlou postavou jsou hodiny strávené v posilovně a přísný dietní režim. „Občas dostanu neovladatelnou chuť na brambůrky nebo chipsy. Ale když na ně vymačkáte pár kapek citronu nebo pomeranče, tuk se rozpustí a škodlivé látky zneškodní. Aspoň já tomu věřím,“ prozrazuje svůj recept a dodává: „Nechci vypadat na dvacet ani na třicet, čtyřicítka mi úplně stačí.“

Když nedávno dostala otázku, zda by chtěla vrátit čas a být zase mladá, odpověděla: „Dejte pokoj, v tu dobu je člověk plný očekávání a vůbec netuší, co mu osud nachystal. Nejdřív chce kariéru, pak rodinu a nakonec přijde na to, že si nic neužil. Já jsem šťastná, že jsem tohle všechno ve zdraví přežila a neztratila při té cestě smysl pro humor.“