Ve své době patřila mezi nejžádanější herečky světa, srovnávali ji s Grace Kelly nebo Katharine Hepburn. Půvab a jakási noblesa jí byly vlastní už od mládí. Narodila se 9. července 1957 v Kalifornii v rodině lékaře a porodní asistentky jako nejstarší ze tří dcer. Už jako školačka se věnovala ochotnickému divadlu a v jedenácti letech si zahrála v prvním televizním seriálu.

Drsné přepadení

Absolvovala prestižní herecké školy a v roce 1979 se provdala za spolužáka Boyda Blacka, s nímž vydržela dva roky. V roce 1982 ji potkal děsivý zážitek. Do bytu na Manhattanu, kde bydlela s kamarádkou, se vloupali dva muži ozbrojení nožem a znásilnili ji. Jedním z útočníků byl teprve patnáctiletý chlapec, který utekl z polepšovny. Právě tehdy začaly její vleklé problémy v intimní oblasti, které postupem času ještě gradovaly.

Mezitím zahájila hereckou kariéru ve velkém stylu. Všeobecné uznání se jí dostalo hned v jedné z prvních rolí. Ve filmu Svědek (1985) ztělesnila mladou vdovu z náboženské sekty Amishů, které poskytuje ochranu policista v podání Harrisona Forda. A pak už přišel čas Top Gunu (1986), kde s Tomem Cruisem vytvořila jeden z nejslavnějších mileneckých párů.

Láska k ženám

O tři roky později šokovala svého manažera, když oznámila, že s herectvím končí. Vdala se za výrobce jachet Freda Tillmana, odstěhovala se s ním na Floridu, kde přivedla na svět dcery Kelsey a Sonoru. Šťastná ale nebyla. Herectví jí chybělo, a tak se čas od času objevila v menší roli. Snad ještě víc ji ale užíralo stále rostoucí přesvědčení, že ji sexuálně přitahují ženy. „Trvalo dlouho, než jsem si to připustila, a pak jsem zase čekala, až budou děti velké," říkala.

V roce 2000 způsobila pozdvižení, když se objevila ve filmu Opičí maska, kde měla velmi odvážné lesbické scény. O dva roky později se rozvedla s Fredem, přičemž se už šuškalo, že udržuje milenecký poměr se servírkou Melanií Leis.

Kelly ale stále odmítala o své odlišné orientaci promluvit a nemoha se smířit s tím, že je „jiná". Psychické napětí uvolňovala pomocí alkoholu a drog. Až v roce 2009 našla odvahu a k lesbickým sklonům se veřejně přiznala. O rok později vstoupila s Melanií do registrovaného partnerství.