Zvláště u životopisného snímku je důležité, aby se hlavní postava co nejvíce podobala svému předobrazu. Někdy se podaří najít herce či herečku, u nichž stačí pouze změnit barvu či střih vlasů a iluze je dokonalá, jindy je nutno provést větší zásahy. Mnohdy potom dojde k tomu, že hvězda nakonec v součtu stráví více času v maskérně než na place. Výsledek pak ale stojí za to, jak dokazují následující fotografie ze snímků, které se nedávno objevily nebo teprve objeví v kinech.

Mohlo by vás také zajímat: Slavné rozchody nebo Vášeň pro silikony

Z blond na tmavo

Z modrooké plavovlásky AMANDY SEYFRIEDOVÉ (27) se kvůli hlavní roli v dramatu Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna stala hnědooká bruneta. Změna vizáže byla vyřešena parukou a kontaktními čočkami. Ptáte se možná, proč si tedy tvůrci rovnou nevybrali tmavovlásku… Inu, ne že by nebyly osloveny (například Olivia Wildeová), ale všechny skandální roli odmítly. Riskla to jen Amanda.

Vyhublý knírač

Idol dívek a žen MATTHEW McCONAUGHEY (43) by na základě filmu Dallas Buyers Club asi příliš fanynek neulovil. Pro roli HIV pozitivního elektrikáře totiž musel zhubnout 30 kilo a nechat si narůst nevzhledný knír. Veškeré svalové hmoty se zbavil drsným hladověním a přestal, až když se ručička na váze zastavila u čísla 64. Zda se jeho úsilí vyplatilo, bude jasné v listopadu, kdy má film premiéru.

Stará ošklivka

Natupírované krátké vlasy, vrásky, usedlé oblečení… A přece – je to ona, hvězda Základního instinktu SHARON STONEOVÁ (55). Ve filmu Lovelace si zahrála matku hlavní hrdinky (v podání již zmíněné Amandy) a maskéři ji opravdu změnili k nepoznání. „Všichni pořád chtějí, abych se svlékala, ale já už stárnu a prostě na to nemám,“ odpověděla Sharon na otázku, proč vzala tuto roli.

Plavovlasá černoška

Spektákl Atlas mraků byl jedinečný v mnoha ohledech a jedním z nich jsou právě masky. Každý herec představoval hned několik zcela odlišných postav. A tak se stalo, že čokoládová kráska HALLE BERRYOVÁ (47) ztvárnila blondýnku, ale také vrásčitého Asiata. „Když jsem se dceři ukázala v masce Korejce dr. Ovida a řekla jí: ahoj, zlatíčko, málem hrůzou vyletěla z kůže…“ směje se Halle.

Úžasně trpělivý

O roli Alfreda Hitchcocka stál ANTHONY HOPKINS (75) opravdu hodně, a tak byl ochoten pro ni i leccos vytrpět. Sami maskéři byli překvapeni jeho trpělivostí při přípravách. Během nanášení masky se vůbec nehýbal, nevyřizoval telefonáty ani nejedl. Aby nemusel přibrat, oblékali ho do stotřicetikilového vycpaného obleku.

Zlaté vlasy

Že je MATT DAMON (42) univerzální herec, se ukázalo díky jeho nejnovějšímu filmu Liberace!, kde hraje mladého milence slavného muzikanta v podání Michaela Douglase. Matt, známý dosud spíše jako akční hrdina, se do úlohy něžného gaye převtělil vskutku dokonale a pomohla mu v tom nejen světlovlasá paruka.

Dva Oscary

V případě ztvárnění světoznámé postavy, jakou bezpochyby Margaret Thatcherová byla, je důležitý nejen přesný vzhled, ale i způsob mluvy a gesta. S vizáží si poradili maskéři, to ostatní už bylo na její představitelce MERYL STREEPOVÉ (64). O dobře odvedené práci obou „jednotek“ svědčí fakt, že dva Oscary, které snímek obdržel, byly uděleny právě za nejlepší ženský herecký výkon a za masky.