Lucie miluje kvalitní kávu, dobré filmy, knihy s myšlenkou a brzká letní rána na cestách. Společně se svým partnerem Markem se snaží jezdit na výlety každou volnou chvíli a všechny cesty si také poctivě fotí.

  • Jejich prvním společným výletním cílem byla Šumava křížem krážem, kam vyrazili i s pitbullkem Richardem. Směje se pokaždé, když si vzpomene, jak jejich stan vrčel, když se k němu přiblížil někdo cizí. Tenkrát se opravdu nemuseli bát náhodných zlodějů.

Zatím poslední větší cestu podnikli loni v létě, kdy projeli celé Polsko. Od té doby Lucie nedá dopustit na velmi ochotné polské obchodníky a Baltské moře.

  • Ráda vyjede jen tak do přírody, na horský výšlap, sedne na kolo, vyrazí na běžky a pod širákem už taky párkrát spala.

Pro kafe.cz Lucie připravuje články o cestování. Píše nejen o místech, která navštívila, ale doporučuje i tipy na výlety a různé kulturní akce konající se na zajímavých místech.

Když není na cestách za poznáním nebo v práci (živí ji propagace knih), ráda si odpočine na zahrádce s vychlazeným pivečkem, jde si zacvičit pilates, zaplavat, přečte si dobrou knihu, zahraje si kulečník nebo něco dobrého uvaří.

  • Také miluje procházky po historickém centru Brna, kde již sedm let žije. Velkoměsto ji baví a ráda se do jeho ruchu, který ji nabíjí energií, vrací.

Baví ji život v neustálém pohybu. Je velkou zastánkyní názoru, že rodinným životem rozhodně nic nekončí. A jelikož si již plánuje založit rodinu vlastní, věří, že o tom brzy přesvědčí alespoň všechny své kamarádky/maminky...

  • Děti mají být naše radost, nikoli důvod k zakrnění na jednom místě!

Tři tipy na její články:

Podzimní výlet na Valašsko

Celý valašský kraj je mi svojí pohostinností, dobrým jídlem a krásnou přírodou velice blízký. Vracíme se sem rádi, a to alespoň jednou do roka.

Tip na víkend: Belianské Tatry

Objevili jsme část Tater, o které jsme neměli ani tušení. Na první pohled jsem byla krásou „Belianek“ naprosto okouzlená. A rozhodně jsem tam nebyla naposledy.

Pět rozhleden, které fakt stojí za to

Mám rozhledny ráda. Každá totiž nabízí úplně jiný zážitek. Ta chvíle očekávání, kdy stoupám vzhůru, šlápnu na poslední schod a jsem tam, na vrcholu. A svět mi leží u nohou...

Tři její tipy na materiály jiných autorů Kafe.cz:

Jak být rychle zdravější

Tento článek se mi moc líbil. Snažím se žít zdravě a tenhle článek mi moji snahu usnadnil.

12 knih, které by měla znát každá žena (1. i 2. část)

Baví mě používat svoji fantazii a při čtení mi to jde nejlépe. Nejen proto miluji knihy. S uvedeným výběrem naprosto souhlasím. Četla jsem je – skoro všechny ;)