Jen tak mimochodem

Katie Holmes se narodila na sklonku roku 1978 v americkém Ohiu jako páté dítě do rodiny ženy v domácnosti a dravého rozvodového právníka. K herectví se připletla jen náhodou a ze spontánního nápadu zúčastnit se konkurzu bylo pětileté působení v seriálu Dawsonův svět, kde si střihla roli Joy Potter. Hollywood na absolventku Harvardu čekal s otevřenou náručí, ale ona dala přednost lásce a podlehla jednomu z největších svůdníků. Její život nabral na obrátkách, s Tomem Cruisem se seznámili na začátku roku 2005, na jaře se zasnoubili, po roce se narodila dcera Suri a na podzim se při pompézním obřadu v Itálii vzali. Sedm let ve spárech scientologické církve bylo na jemnou herečku až až, a tak se rozhodli jít každý svou cestou. Dcera roste do krásy a slavný otec, i když má podmínky po rozvodu volné, se soustředí spíš na kariéru a rodinu drží v pozadí.

Rozvod slavného páru se propíral několik týdnů a dokonce manželé získali Zlatou malinu za "Nejotravnější terč bulvárních plátků". Katie se poučila a o svém soukromí zarytě mlčí. Stejně jako Nicole Kidman (bývalá žena Toma Cruise), se vrátila ke své původní víře a na vztah s americkým krasavcem se snaží zapomenout.

Poučení

Od roku 2013 se spekuluje, že má herečka velice blízko k dalšímu slavnému herci. Jejímu očku neměl uniknout Jamie Foxx. Nekorzují ulicemi New Yorku, nevyráží na dovolenou, nevystupují spolu jako pár na společenských akcích. V létě se objevily drby, že je lásky konec a Foxx už má náhradu. Jednadvacetiletá zpěvačka Sela Vave, která je jen o čtyři roky starší než hercova dcera Corinne, se několikrát objevila po jeho boku. Všichni jsou ale na slovo skoupí, a tak se jen těžko dozvíme, kde je pravda.

Z mála fotografií, které se dostaly na světlo světa, je jasné, že chemie mezi nimi funguje. A není důvod, proč by Foxx opouštěl takovou krásku, která si jako jedna z mála nepotrpí na plastiky, ve čtyřiceti vypadá o deset let mladší, figuru má jako na začátku kariéry a je poučená z chyb z prvního manželství.

V jednoduchosti je krása

Nejvíce pozornosti se od Katie Holmes dostává třináctileté Suri. Pravidelně je označovaná jako nejroztomilejší dítě Hollywoodu. Není to ale jediný titul. Dcera slavných rodičů patří mezi nejrozmazlenější děti široko daleko a kamion, který před Vánoci přivážel nálož hraček pod stromeček, tomu moc nepomohl. Rozvod Cruise s Katie Holmes situaci ještě zhoršil, protože oba chtěli pro svou dceru to nejlepší. Situace se s odmlkou otce zlepšila. Katie je totiž zastánkyní recyklovatelné módy a často využívání možnosti cestování městskou hromadnou dopravou, kde umí dokonale splynout s davem. Jen doma si ráda dopřeje luxus. Její dům v Calabasas je jednoduchý a působí dospěle, je prostý zbytečných experimentů a vychytávek. Přesně odráží povahu herečky - nadčasový a stylový.