Když ještě jako studentka Kate předváděla na charitativní módní přehlídce, neváhal princ William zaplatit čtyři tisíce korun, aby získal místo v první řadě. A svou tehdy ještě kamarádku Kate prý už nikdy neviděl stejně.

Od té doby sice už uteklo pár let, ale jedna věc se nezměnila – Kate stále vypadá skvěle. „Udržuje se ve fantastické formě," říká kamarádka vévodkyně z Cambridge. „Už na škole se věnovala atletice, tehdy si uvědomila, jak je důležité dobře se o svoje tělo starat. Ani o tom dnes už nepřemýšlí, je to součástí jejího života."

Udržovat se přitom asi není pro princeznu při jejím nabitém programu snadné. I přes velké vytížení se ale snaží zůstat fit. „Je rozhodnutá nebýt nikdy matkou, co o sebe přestala pečovat. Cvičí každý den, i když by to mělo být třeba jen na 15 minut. Má rádá pocit, že její srdce pořádně tlouklo," vysvěluje známá.

Kate proto stejně jako její sestra Pippa plave a běhá, k tomu ještě cvičí s osobním trenérem, kterého si najala po narození prince George. „Není žádný zázrak v tom, jak rychle se vrátila k původní figuře. Cvičila pilátes a jógu v každém těhotenství a po porodu vždy tvrdě pracovala, aby shodila přebytečná kila," říká kamarádka. „Když neměla po ruce trenéra, nechala si prý od něj cvičební plány kontrolovat po telefonu. Ale nebylo to moc potřeba, ona má velkou disciplínu."

Kate také ráda cvičí se svou sestrou, se kterou se vzájemně motivují. „Často se obyčejný běh změní v nelístostný závod," směje se známá, která se vzhledem k povaze princezny vůbec nediví, jak dobře vypadá.

Její tajemství je totiž v pohybu a vyvážené stravě.