Přirozeně

Při pohledu na matku Kate Carole Middleton (65) není pochyb o tom, že velkou měrou se na štíhlé postavě vévodkyně podílí genetika. Obě dodržují Dukanovu dietu. Zatímco Kate se díky ní dostala do formy po všech třech porodech, Carole shodila přebytečné kilogramy před královskou svatbou v roce 2011.

Už v dětství měla blízko ke sportu a vyzkoušela skoro všechno - tenis, volejbal i atletiku, lyžování, veslování. Díky tomu má rychlý metabolismus, který nebrání spalování.

Cvičení

Kate má dny rozplánované do poslední minuty a nemůže si dovolit trénovat na maraton nebo triatlon jako její sourozenci a rozjímat na józe jako švagrová Meghan. Tu praktikovala jen během těhotenství, aby se uvolnila kyselina mléčná, která pomáhá okysličování těla, rychlému odbourávání tuků a vnitřnímu klidu.

Cviky podle trojnásobné maminky a přední členky královské rodiny vévodkyně Kate jsou nenáročné na prostor i čas:

  • Rozkročte nohy na šíři boků a špičky vytočte lehce ven. O krok (nebo dva) se vzdalte ode zdi, snižte se do podpřepu a zády se o zeď opřete. Z profilu budete připomínat postavu sedící na židli. Stehna by měla být rovnoběžně s podlahou. Zapojují se především svaly na hýždích a zadní straně stehen, které jsou pro většinu žen problémovými partiemi. Vydržte 30 vteřin v pěti opakováních.
  • Lehněte si na záda a natažené nohy zvedněte do výšky, aby s tělem svíraly pravý úhel. Držte je napnuté a pomalým pohybem je roztahujte co nejvíce do šířky a vracejte zpátky do výchozí pozice. Ideální cvik na posílení vnitřní strany stehen. Opakujte patnáctkrát ve třech sériích.
  • Stůjte rovně a tělo mějte zpevněné. Rukou se můžete přidržovat zdi. Nohu roznožujte pomalu do strany asi do poloviny pravého úhlu a vraťte se zpátky do výchozí pozice. Zapomeňte na švih, jde o táhlý pohyb. Opakujte desetkrát na každou nohu a ve třech sériích.
  • Stoupněte si dva kroky ode zdi a ruce natáhněte před sebe. Celými dlaněmi se o ni opřete a snižte se do pozice jako při klasického kliku. Lokty držte u těla, podsaďte pánev a neprohýbejte tělo. Chcete-li těžší variantu, opřete se o kuchyňskou linku nebo okenní parapet. Tři série po patnácti zaručí pevné paže a vyrýsovaná ramena.
  • Lehněte si na záda, ruce položte dlaněmi k zemi a nohy natáhněte. Pomalu je zvedněte kolmo k zemi (kotníky ani chodidly se nedotýkejte a nezapírejte) a vystřelte směrem vzhůru. Po patnácti opakováních vraťte nohy do výchozí pozice a opakujte ve třech sériích.

Vděčnou pomůckou je švihadlo. Pětiminutovka svižných přeskoků bude i v začátku příliš velké sousto. Nesnažte se obejít techniku, zbytečně byste zatěžovali záda i klouby. Zpevněte tělo, uvolněte kolena a kotníky a pohybujte jen zápěstím.