Alespoň tak lze soudit z jednoho z mála rozhovorů, které v posledních letech poskytla. „Při natáčení převládala přátelská atmosféra, lidé se vzájemně respektovali a u některých scén jsme se hodně zasmáli,“ svěřila se.

Její maminka Mathilde pocházela z Vídně a byla herečkou. Otec Walter švýcarským režisérem… Rodiče se brzy rozešli a levicově orientovaná matka odešla s Karin do Německa, přesněji do jeho východní zóny, kde v roce 1949 vznikla NDR.

O tom, že bude studovat herectví, se Karin rozhodla velmi záhy a dlužno dodat, že k velké maminčině radosti. Po absolvování berlínské Státní dramatické školy vystřídala několik divadelních scén. Její životní láskou se stal Hans Dieter Mäde, šéf státního filmového podniku DEFA a jeden z oblíbenců režimu Ericha Honeckera…

V roce 1973 spatřily světlo světa Tři oříšky pro Popelku. Režiséru Václavu Vorlíčkovi doporučil Karin Leschovou Rolf Hoppe, jenž hrál krále. „Znali jsme se z Drážďan,“ vysvětloval Hoppe svou volbu. Usměvavá královna byla nakonec její nejznámější rolí.

O nabídky na další natáčení sice neměla nouzi, ale spíš se věnovala divadlu, v Berlíně na herecké škole předávala své zkušenosti nové generaci a především se snažila zabezpečit klidné zázemí svému manželovi.

Karin Lesch svou kariéru uzavřela, ať už dobrovolně nebo spíš na přání svého muže, který podle některých spekulací příliš nechtěl, aby hrála na prahu čtyřicítky. Novináři ji často žádali o rozhovor, chtěli vědět, zda snad zpětně nelituje, že neztvárnila víc zajímavých postav, ale ona je s díky odmítala s tím, že všechno, co mohla, už dávno řekla… Nic na tom nezměnila ani smrt jejího manžela.

Teprve v roce 2013 v listu Tagblatt der Stadt Zurüch pohovořila o tom, jak je ráda, že mohla být součástí slavné pohádky, na níž se jí líbí humor i to, že v divácích probouzí lásku ke zvířatům.

TAK ŠEL ČAS

1935 - Narodila se v Curychu.

1953 - První role v televizním filmu.

1973 - Premiéra Tří oříšků pro Popelku.

2009 - Umírá její manžel Hans Dieter Mäde.