1962

V roce 1962 vyrazil Karel Gott na svoje první velké turné. Jeho kroky směřovaly do Ruska a cestou nezapomněl ani na Arménii, Gruzii a Ázerbajdžán. Rusko tak bylo jednou z prvních zemí, kde mohl předvést svůj talent. Západní svět si musel ještě tři roky počkat. O dva roky později zabodoval na festivalu v polských Sopotech s písní Kocour Teofil.

1965

S albem The Golden Voice Of Prague se pokusil dobýt Evropu. S anglicky zpívanými songy prorazil hlavně v sousedním Německu a do dnešního dne se prodalo neuvěřitelných 23 milionů desek.

1967

Karel Gott zatoužil po slávě za velkou louží. V roce 1967 se stalo nemožné a na neuvěřitelných sedm měsíců získal angažmá ve městě neřesti Las Vegas. Navštívil New York i Los Angeles s hollywoodskými ateliéry a poklábosil s Dukem Elligtonem a Frankem Sinatrou. Díky tomu začala jeho hvězda strmě stoupat.

1968

Velkou podporu měl Karel Gott i v Rakousku, kde pravidelně koncertoval - od Vídně po Villach. "Zlatý hlas z Prahy", jak mu přezdívali, se v jejich zemi neproslavil jen písní o včelce Máje, ale i díky reprezentaci Rakouska v soutěžním klání Eurovize z roku 1968.

1969

Další zemí, kde měl zpěvák dobře nakročeno, byla Francie. Bohužel doba mu nepřála, a tak ze spousty zajímavých projektů pod tíhnou politického pnutí sešlo. Nesetkal se s tamními šansoniéry, nebyl hostem v pořadu Gilberta Bécauda ani nekoncertoval ve slavné pařížské Olympii vedle Charlese Aznavoura.

Nashville

Zatímco Waldemar Matuška okouzlil Billa Monroea, Karel Gott se spojil se slavným vokálním souborem The Jordanaires a společně několikrát vystupovali. I setkání s Johnem Lennonem a Yoko Ono bylo pro zpěváka velmi silným zážitkem.