Plná skříň

Zpěváci mívají skalní fanynky, Gott měl ale stoupence i mezi muži. Tomášův otec se přátelil se zpěvákovými rodiči. Měl podepsaná všechna alba a pravidelně dědil oblečení. V jednom obleku z druhé ruky se ženil a dokonce navštěvoval koncerty. Jednou se ale Gott přihnal na jeviště Lucerny a došla mu slova. V první řadě stál Tomáš v jeho úplně novém obleku, který si přivezl za nemalé peníze z Itálie. Byl určený pro nadcházející vánoční koncerty a zpěvák ho doma marně hledal. Jeho otec ho totiž poslal dál s tím, že má jeho syn oblečení až až.

Mokro

Lipská zoologická zahrada pozvala Karla Gotta, aby byl u křtu malého lvíčete. Když v gala dorazil na místo, dali mu vzíře do náruče a začali natáčet. Najednou zpěvák zpozorněl. Lvíče Karel, jak ho pojmenoval, se počůralo. Mistr to vzal z úsměvem.

Těsno

Hit Išiel Macek do Malacek měl Karel Gott velmi rád a slavil s ním ohromný úspěch. Dokonce se naučil typický záhorácký skok a doma ho vypiloval k dokonalosti. Bohužel se zrovna nosily hodně těsné kalhoty, které se daly obléknout jen vleže. Gott zpíval jako o život, ale látka nevydržela. Díra vpředu i vzadu odhalila opravdu hodně. Sebral nejbližšímu muzikantovi noty a zmizel do zákulisí. Od té doby na píseň zanevřel a už nikdy ji nezazpíval.

Na výšce záleží

Karel Gott velmi rád a často zpíval po boku Heleny Vondráčkové. Oba měli přesně 172 centimetrů, zpěvačka tak často Mistra převyšovala. S podpatky a vyčesaným drdolem, který měla v oblibě, byla o hlavu vyšší a nevypadalo to dobře. Při duetu z muzikálu Miss Saigon nebyly po hrané zamilovanosti ani památky a vypadali více než směšně.

Vždy perfektní

Karel Gott si velmi zakládal na svém účesu, do salonu chodil pravidelně a nechával si jen zastřihnout konečky. Velké zásahy nepřipadaly v úvahu. Jednou mu ale nezasvěcená kadeřnice zajela nůžkami do vlasů hloub a byl oheň na střeše. Cenzurou musela projít i fotografie z Kanárských ostrovů s dcerou Dominikou, kde si vítr s jeho "kadeřemi" pohrál a zpěvák si nebyl vůbec podobný.

Necenzurované fotky neměl v oblibě. Právě proto ve společnosti nikdy nejedl, aby eliminoval riziko, že ho někdo přistihne nepřipraveného a s plnou pusou. Nikdo ale není dokonalý a i Gott byl zachycen, kdy se mu nad obloženými mísami sbíhají sliny nebo dokonce smrká.