Kdyby tisíc klarinetů

Groteskní filmový muzikál Kdyby tisíc klarinetů byl vůbec první Gottovou zkušeností před kamerou. Setkal se se spoustou svých kolegů - Evou Pilarovou, Hanou Hegerovou, Pavlínou Filipovskou, Waldemarem Matuškou, Vlastimilem Brodským a duem Šuchý a Šlitr. Příběh o tom, jak se zbraně mění v hudební nástroje, neztratil svoje kouzlo ani 55 let od natáčení.

Mučedníci lásky

V roce 1966 si Karel Gott zahrál po boku Marty Kubišové v triologii povídek Pokušení manipulanta, Nastěnčiny sny a Dobrodružství sirotka Rudolfa. Nesmělé příběhy založené na poezii, laskavém humoru a vzájemném oťukávání byly v šedesátých letech příjemnou změnou od budovatelských filmů.

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Příběh o rázovitém chlapíkovi Bohušovi, který žije sám v rozpadlé chalupě a zničehonic zdědí ohromný majetek, rozvířil v roce 1992 klidné vody českého filmu. Karel Gott se snímkem jen krátce mihnul a zahrál si sám sebe, přesto se během svého minutkového výstupu dokázal zviditelnit.

Z pekla štěstí 2

Divácky úspěšné pokračování pohádky Z pekla štěstí režiséra Zdeňka Trošky udělalo z Karla Gotta vládce pekel. V roli Lucipera se zpěvák našel a došlápnul si na Doru, princeznu Eufrozínu i krále Bambase. I když druhý díl nedosáhl takové oblíbenosti jako ten pilotní, pro Mistra byla tato zkušenost k nezaplacení.

Zeiten ändern Dich

Spolupráce Karla Gotta a rappera Bushida patří mezi nejvýraznější chvilky Mistrovy kariéry. V roce 2010 vznikl autobiografický snímek Časy se mění o životě německého umělce, který protíná celý jeho život včetně marných snah o studium, násilí, "práce" drogového dealera a vytoužené slávy. Mistra nemohli vynechat!

Když draka bolí hlava

Naposledy Karel Gott propagoval moderní pohádku Když draka bolí hlava. S manželkou i dcerami Charllotkou a Nellinkou se objevil na premiéře a hýřil vtipem. Jako dědeček, který svou kovárnu pod Dračí skálou vede s dvouhlavým drakem Čmoudíkem, si získal dětská srdce.