Nezapomenutelné duety

Karel Gott nazpíval stovky písní, které nezestránou. Rád spolupracoval se svými kolegy a dal vzniknout mnoha nesmrtelným duetům. Zazpíval si s Monikou Absolonovou, Hanou Zagorovou, Martou Kubišovou, Evou Pilarovou, s Milanem Chladilem, Pavlem Bobkem, Waldemarem Matuškou a Václavem Neckářem a mnoha dalšími. O pár minut slávy po boku Mistra stáli všichni bez rozdílu.

Srdce nehasnou

V písni Srdce nehasnou, kterou napsal frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo, se Karel Gott potkal se svou dcerou Charlotte Ellou. Kombinace Mistrova hlasu plného zkušeností, zpěvu mladé slečny a chytlavého textu nenechala jedno oko suché. V současnosti je píseň hitem.

Zvonky štěstí

I zpěvačka Dara Rolins měla to štěstí zpívat po boku Karla Gotta. V Československu se píseň Zvonky štěstí stala velkým hitem, stejně tak v sousedním Německu, kde ji během koncertů zpívali v němčině jako "Fang das Licht".

Čau, lásko

Temperamentní zpěvačka Marcela Holanová se s Mistrem sešla několikrát. Hit od skladatele Karla Svobody a Karla Šípa Čau, lásko byl ale nejslavnější. Později se píseň dočkala menší úpravy s vtipným textem: „Ukrutně pršelo, lékař mě na rentgen zval. Pak se ten zázrak stal, nový kloub do kyčle dal.“

Für immer jung

Spoluprací s německým rapperem Bushidem Karel Gott šokoval. Přezpívali hit skupiny Alphaville Forever Young a vyšplhali se na vrchol českých i německých hitparád.

Co sudičky přály nám

Pod taktovkou Michala Davida vznikla píseň Co sudičky přály nám. Ze spojení Lucie Bílé a Karla Gotta vznikl jeden z nejúspěšnějších duetů vůbec. Písnička se dokonce objevila v pohádce Paví pírko.

To jenom láska zastaví čas

Se zpěvákem Petrem Kolářem se ocitl v rovině, která pro něj byla doposud neprobádaná. Osmělil se a podrobil si zcela nový žánr. Díky rockové baladě To jenom láska zastaví čas se ukázal v novém světle a připomněl, že zdolá všechny výzvy.

Mezi svými

Karel Gott celý svůj život proplouval bez větších skandálů a platil za upřímného kamaráda a slušňáka. Je jen pár momentů, kdy se rozčílil a vytáhl z rukávů slova hodná hrubiána.

Richard Krajčo si Mistra rozezlil, když se nevybíravě vyjádřil o anketě Český slavík. Ta je podle něj žebříčkem popularity a ne kvality. To nemohl mnohonásobný držitel zlaté sošky přejít bez reakce. Že zakopali válečnou sekeru, dokázali písní Srdce nehasnou, kterou frontman Kryštofů napsal pro Gotta a jeho dceru.

S Felixem Slováčkem pojilo Gotta přátelství od roku 1968. Slavný saxofonista ale nejde pro hrubé slovo daleko a ani jeho bílzký přítel nebyl ochuzen. I oni dva ale kolizi ustáli a ještě v lednu tohoto roku spolu vystoupili na plese.