Boj s akutní leukémii prohrál. Věděl, že umírá. Stejně tak to věděly jeho dcery, které se s jeho odchodem musely vyrovnat. Karel Gott zemřel 1. října 2019 v rodinném kruhu. V okolí vily na Bertramce začali lidé pokládat svíčky.

Bylo jich tolik, že ulicí nemohla projíždět auta. Fanoušci netrpělivě čekali, až Ivana oznámí, kde bude místo jeho posledního odpočinku. Následně ho, stejně jako vilu, také zaplnili svíčkami. Správa hřbitova měla co dělat, aby vše uvedla do původního stavu.

Karel Gott své dcery miloval

Gottová o všem zvládala informovat na jeho oficiálních stránkách, ale její největší úkol byl jiný. Ochránit holčičky. Tak by si to Karel přál. Ty musely jistě čelit tlaku okolí a pro náctileté dívenky to není vůbec jednoduché.

Ivana je po smrti Karla Gotta ukryla v sídle známého milionáře, který byl celoživotní Karlův přítel. Jednalo se o Leona Tsoukernika, jenž je přezdívaný král kasín. Všem třem poskytl azyl daleko od Prahy a daleko od veškerého dění.

Gottová měla možností úniku s dívkami víc. Mohla je vzít i do roubenky v Doubici, kde se kdysi chodívali s Gottem a jeho fenkou Stellou projít. Ve vsi ho brali jako normálního člověka, který nezkazí žádnou legraci. Do života na vesnici se bez problémů zapojil.

„Nikdy jsem nepotkal tak slušného člověka, jako byl Karel Gott. První slova, která mě napadnou, když se řekne Karel Gott, je slušnost a hodnost. Když se s ním člověk loučil, tak mu třikrát popřál krásný den,“ zavzpomínal pro Děčínský deník Filip Molčan z Doubice. Krátce po smrti Gotta zemřela i fenka Stella, kterou tam také znali. Není žádným tajemstvím, že psi mnohdy umírají na žal a v tomto případě to asi nebylo jinak.

„Nejdražší Stellinko, děkujeme ti za nádherných deset let, které jsme společně v lásce a psí radosti mohli s tebou prožívat. Některé věci jsou mezi nebem a zemí a jen Bůh ví, proč jsi před pár měsíci onemocněla. Diagnóza zněla: lymfom,“ píše Gottová na Instagramu Karla Gotta.

„Dnes jsi nás opustila a naše veškeré myšlenky jsou s tebou. Víme s pozemskou jistotou, že už zase ležíš u nohou svého milovaného páníčka. Stello, zůstáváš v našich srdcích a pozdravuj tam nahoře,“ dodává.

Gott zůstane v srdcích fanoušků navždy. Důkazem toho jsou davy jeho příznivců, které proudí na pražský hřbitov Malvazinky, kde je Gott pohřben. Zejména při příležitosti jeho nedávných nedožitých jedenaosmdesátých narozenin tam bylo opravdu plno.