Režisér musel počkat, až se mladý Lukáš Vaculík vrátí z vojny. Jelikož byl ale scénář napsaný přímo na tělo hlavním protagonistům, tři roky čekání mu nevadily. Film byl vůbec prvním žánrem akčního filmu pro mládež, a tak se scénář musel nechat schválit na Ministerstvu vnitra. Tam proti němu měli úředníci samozřejmě ideologické výhrady a argumentovali tím, že způsob zpracování kazí mládež. Nicméně natáčení povolili a z filmu se stal trhák.

Publikum nezaujaly pouze hezké tváře hlavních herců, ale také hudba, která film doprovází. Píseň "Dávej ber" měli původně nazpívat celou oba hlavní představitelé. Producentům se ale nezdál zpěv Lukáše Vaculíka a z konečné verze byl odstraněn. V originálním klipu je tak kladen důraz na Sagvana Tofiho a Lukáš se objeví až od prvního refrénu. Pozornému posluchači neunikne, že i v něm zní jeden hlas, podpořený efektem echo. Ve filmu také zazní píseň od Richarda Müllera a skupiny Banket – „Tlaková níž“, která je přezpívaná do "socialistické" angličtiny – „The Pressure is Low“, stejně jako skladba od Beáty Dubasové.

Režisér bral natáčení velmi vážně, což dokazuje i obsazení Simony Krainové do role luxusní prostitutky. Tehdy ještě hnědovlasá bohyně byla registrovaná pod modelingovou agenturou, z níž si režisér vybral dohromady osm dívek. Krainová, i přes svůj ostravský akcent a nulové herecké zkušenosti, konkurz vyhrála. Nadabovala ji poté Ljuba Krbová a toto předabování bylo dlouho filmovým tajemstvím, o kterém nevěděli ani skalní fanoušci filmu. Na place muselo být při natáčení určitě veselo, a to především díky Karlu Augustovi, který v té době držel vinou dietu. Ta zahrnovala pouze jednu láhev bílého vína denně. Režisér občas poslal herce do šatny si loknout, aby z něj dostal požadovaný výkon.