Odmala žila ve světle reflektorů. Už jako dítě hrála s Clintem Eastwoodem nebo Davidem Duchovnym, později si ji vybral Woody Allen, křísila vztah mezi Deppem a DiCapriem v melodramatu Co žere Gilberta Grapea, excelovala ve filmu Takoví normální zabijáci. Původně měl být pod filmem podepsaný i Quentin Tarantino, ale výrazné změny ve scénáři ho přiměly, aby se od něj distancoval. I tak přinesl Juliette hvězdnou slávu, kterou dokázala velice dobře zúročit.

Padá hvězda

Mezi natáčením nezanedbávala ani svůj osobní život a své slávy a přirozené krásy využívala naplno. Muži se o ní prali. Vdala se jen jednou a to v roce 1999 za skateboardistu Steva Berru. Temperamentní herečka není rodinný typ, a tak o čtyři roky později přišel rozvod. Absence obyčejného dětství mezi vrstevníky, nízké sebevědomí, přístup k drogám a víra ve scientologii daly její pověsti několik ran pod pás. Dnes je šťastná se svým současným partnerem. Našla klid, což čas od času demostruje na sociálních sítích.

Hudba jako lék

Po celou dobu ji drží nad vodou její hudební skupina Juliette and the Licks. V Česku se o ní příliš nemluví, na druhou stranu má všude po světě dost skalních fanoušků. Na pódiu řádí jako smyslů zbavená jen v kožených kalhotách a tílku, které u nás nosí holky na zumbu, koncerty prožívá naplno a vytváří jedinečnou atmosféru. Přesto není vulgární jako Courtney Love ani sexy jako Jennifer Lopez. Je svá.

To chce klid

Jak už bylo řečeno, Juliette našla před lety ztracenou rovnováhu, dala o sobě vědět a zajímavé filmové nabídky na sebe nenechaly dlouho čekat. Díky hudbě relaxuje a je schopná hrát, propadla cvičení a lebedí si ve svém novém domě v Hollywood Hills (Juliette se z Los Angeles nikdy neostěhovala). Třeba nabere dost sil na to, aby zopakovala dávný úspěch, kdy byla se Scorsesovým filmem Mys hrůzy nominovaná na Zlatý Glóbus i Oscara.