Holka nebo kluk?

Jude Law se narodil v Londýně 29. prosince 1972. Oba rodiče pracovali jako učitelé a doufali, že se jejich syn vydá stejnou cestou. Mnohem bližší mu ale byl film a divadlo a svou kariéru začal už před pětatřiceti lety. Jeho lehce androgynní tvář dnes už nikoho nerozhodí, ale jméno, které by se mnohem více hodilo pro dívku, budí rozporuplné reakce dodnes. Jeho rodiče byli skalními fanoušky Beatles a píseň „Hey Jude“ jim přirostla k srdci.

Za každou sukní?

Hercovou náručí prošly stovky žen. Ani přes nelichotivou nálepku nenapravitelného sukničkáře nemá o fanynky nouzi. Šest let byla jeho ženou Sadie Frost a několik let se scházel a rozcházel se Siennou Miller, se kterou to sice vypadalo vážně, ale na svatbu nikdy nedošlo. On sám se ale za svůdníka nepovažuje a tvrdí, že byl ve všech svých vztazích věrný.

Letos herec překvapil sňatkem. Ulovila ho psycholožka Phillipa Coan, se kterou se oženil během tajného sňatku ve svém rodném městě. Dokonale zmátli fanoušky i novináře, protože několik měsíců prohlašovali, že touží po pompézní svatbě ve Francii, kam pozvou hollywoodskou smetánku.

Pětkrát a dost?

Jude Law má pět dětí. Jen tři z nich ale vzešly z úplné rodiny. Dvě jsou plodem nahodilé jednorázovky. Herec se hrdě hláísí ke všem svým potomkům a žádné z nich nemusí stát v pozadí. S radostí si vyjde na procházku, uspí, přebalí, nakrmí nebo zajde do hračkářství a poslouchá příběhy o jednorožcích. Své děti před novináři neskrývá a s dcerou Iris dokonce vyráží na různé společenské akce a podporuje ji v kariéře modelky.

Srdce bije pro přírodu

Po vzoru dalších celebrit i Jude Law cítí potřebu investovat část svého majetku a příjmů do ochrany přírody a životního prostředí. Není tak štědrý jako Leonardo DiCaprio, ale podporuje Greenpeace a natočil pro ně krátký snímek, ve kterém lední medvěd kvůli globálnímu oteplování přijde o svůj milovaný domov. Poslední dobou se ale herec angažuje i v otázkách migrace a několikrát navštívil uprchlický tábor v Calais.