Nikdo se nebál a nikdo neočekával, že se následky operace srdce mohou stát noční můrou pro celou jeho rodinu. Josef Laufer je nyní v umělém spánku už skoro dva měsíce a lékaři se ho prozatím nechystají probírat.

Dá se předpokládat, že po případném probuzení nebude už pro Laufera ani jeho rodinu nic jako dříve. Intenzivní péči mu bude muset věnovat zejména dcera Ester. Pro tatínka by musela kvůli domácí péči sehnat pravděpodobně asistentku, polohovací postel i jiné propriety.

Vzdáleně to může připomínat příběh Michaela Schumachera. Legendární pilot formule 1 si vyjel na lyžích 30. prosince 2013. Při jízdě spadl hlavou na kámen a nenávratně si poškodil mozek. Jeho rodina zdravotní stav závodníka tají a ukrývá ho v jeho domě ve Švýcarsku.

Schumacher ale s největší pravděpodobností příliš nevnímá a k člověku, kterým byl, má hodně daleko. Obdobně na to může být i zpěvák hitu Sbohem, lásko, já jedu dál. Jeho nejbližší se však snaží zůstat optimističtí.

Vzhledem k omezením kvůli pandemii koronaviru k němu dcera Ester nemůže. „Samozřejmě tatínkovi můžu akorát poslat muziku a takové věci, ale jinak ta moje asistence je limitovaná, a tím pádem je to všechno komplikovanější,“ řekla pro Top Star Ester.

Ta se do toho všeho stará ještě o maminku Irenu Greifovou, která je v rehabilitačním centru. „Máma je v rehabilitačním zařízení, takže je to taky komplikované,“ dodala Ester. Greifová v minulosti prodělala toxický šok a musela se všechno učit znovu, a to včetně chůze.

Když mohli být konečně spolu, do nemocnice šel pro změnu Laufer. „Není ale v kómatu, normálně spí, Pepa a všechny jeho klinické testy jsou v pořádku. Tak asi si potřebuje jenom víc odpočinout,“ uvedl pro Top Star producent Divadla Broadway Oldřich Lichtenberg, kterého neopouští optimismus.

Právě v Divadle Broadway hrál Laufer až do poslední chvíle. Vždycky měl rád společnost a nehodlal ani na stará kolena sedět doma. Aktivně se věnoval i sportu. „Pepík je tělem i duší sportovec. Hrál tenis, s Amforou fotbal,“ řekl Blesku klavírista a někdejší kapelník Karla Gotta Pavel Větrovec.